Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez minden menhelynél így van?

Ez minden menhelynél így van?

Figyelt kérdés

Nézegettem a menhelyeket, és a dunaújvárosi menhelyen nagyon szép kutyák vannak. Fejér megyeiek vagyunk, és is itt van.

Ezek igazak.:

- mielőtt odaadják a kutyust eljönnek, ellenőrzik az udvart, hogy mennyi hgelye lesz mozogni, a tápot, a kutyaházat, a pórázat stb. ????

- többször el kell mennem hozzá, sétáltatni, összeszokni. ??

- sokszor jönnek majd ellenörizni. ???

- nem adják oda, ha 30 km-re laksz. ???

stb. ? ezek igazak. ???? :oooo

2011. aug. 10. 18:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:13

Nem értek egyet veled. Én is szeretetben neveltem azt a kutyát, de nem örültem volna, ha hívogatnak. Ha már örökbe fogadtam, az enyém, és nem szeretném, ha más beleszólna.

Mindig is volt kutyám, és lesz is. Mindent megadok nekik, erőmön felül, hidd el.

Ezzel azt fogják elérni a menhelyek, hogy az emberek inkább szaporítótól fognak venni kutyát, mert az nem kérdez semmit.

2011. aug. 10. 18:21
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem szó nélkül állítanak be, szólni fognak ha mennek. És nehéz mindig úgy tenni mintha jól tartanák a kutyát. Látni fogják milyenek a körülmények és milyen a kutya állapota. Engem nem zavarna ha kijönnének megnézni mert tiszta a lelkiismeretem, miért ne nézhetnék meg. Jó hogy tied a kutya de a menhelynek megvan a maga felelőssége hogy kihez adják a kutyát. Egy fajtatiszta kutya vásárlása ís hasonlóan történik, egy keverék kevesebbet ér, nem érdemli meg ezt?
2011. aug. 10. 18:29
 13/18 anonim ***** válasza:
én tenyésztőként majdnem ugyanezekkel a feltételekkel adom oda a kutyákat.. mindenki azt szeretné ha a legjobb helyen lenn az a kutya amivel sokáig foglalkozott..
2011. aug. 10. 18:30
 14/18 anonim ***** válasza:

18,13-as vagyok!

Azt megértem, hogy macerás a többszöri beutazás azért, hogy kiderüljön, vajon elfogad-e a kutya a gazdijának, ill. hogy valóban őt szeretnéd-e magadnak, vagy valamelyik másikat. De ennek éppen ez a lényege.

Másrészt egyetértek azokkal, akik azt mondják, igenis tudni szeretnék, hogy az idő múlásával milyen körülmények között él a kutya, hogy hónapokkal később is megkap-e mindent, ami kell neki.

2011. aug. 10. 18:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez a fajta ellenorzes engem is zavarna, kicsit soknak tartom, foleg, hogy altalaban kernek is erte penzt, ezert aztan nehezen tudom elkepzelni, hogy egy allatkinzo kiadna 5000 forintot egy allatert, amit kinozni akarna, hiszen ingyen is hozzajuthat az utcan vagy a netrol. Nekem meg kicsit kellemetlen, ha ellenorizgetnek, mint egy bunozot, mikor en tudom, hogy csak jot akarok annak az allatnak.
2011. aug. 10. 18:41
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én tenyésztőként CSAK kapcsolattartási kötelezettséggel adok el kutyát. és ha fizet érte, ha nem , akkor is kötelessége jól tartani, és kielégiteni az állat szükségleteit. ha ez nem valósul meg, akkor a kutyát elhozom. És ha hiszitek, ha nem, hoztam már vissza csontsoványan, és rosszul tartott kutyát, olyan eset is volt, hogy rendőrrel mentem. (és nem olcsó kutyákról van szó). Akinek ez nem tetszik, az ne vigyen tőlem, akinek meg nincs takargatnivalója, az aláirja a szerződést. Az a kutya tőlem kerül el, miattam született, és kötelességem az életét figyelemmel kisérni.
2011. aug. 10. 19:13
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyszer kimész, kinézed a kutyust, elviszed sétálni, ismerkedsz vele, ha látják a menhelyesek, hogy jó gazdája lennél, összeilletek a kutyával, akkor biztos meg lehet velük beszélni, hogy hozzák el a kutyát, amikor jönnek megnézni a helyét és hagyják ott, ha mindent megfelelőnek találnak.

Attól nem kell félni, hogy folyton ellenőrizgetni akarnak, maximum egyszer kinéznek(természetesen megbeszélt időpontban) és ha rendben találnak mindent, akkor nem mennek többet. Eleinte havonta, majd később ritkábban azért megereszthetsz egy telefont nekik, hogy minden okés. Nincs arra lehetőségük, hogy minden örökbeadott kutyát rendszeresen látogassanak.

Azt nem hiszem, hogy csak 30 km-es körzetbe adnának oda kutyát, ha látják rajtad, hogy jó gazdája lennél a kutyusnak biztos eltekintenek a kicsit nagyobb távolságtól.

2011. aug. 10. 23:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Fehérváron nincs ilyen mi elhoztunk egy kutyát és azt mondták hogy csak egy személyi kell meg pénz és így is lett
2011. aug. 11. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!