Steroidot kutyáknak, lehet tőle vmi baja?
A steroid szedésének nagyon szigorú szabályai vannak és csak nagyon indokolt esetben lehet adni kutyának. Az egyik legfontosabb azzal kapcsolatban, h rettentően megterheli a vesét, mivel a kutyának sokszorosára nő a folyadékigénye. Éppen ezért nem lehet hosszú ideig adni. Leállni sem lehet vele egyik napról a másikra, csak fokozatosan csökkentett adagokban - ellenkező esetben a kutya veseelégtelenségben elpusztul.
Egy szó mint száz, a steroid rettentő veszélyes, pláne ellenőrizetlen körülmények között.... azt már nem is akarom firtatni, h honnan szereznél ilyen gyógyszert..
De mindenképp konzultálj az orvossal, ám nem hinném, h steroidot adna arra h le van fogyva a kutya.
Egyáltalán mit kap enni és mennyit mozog és mit?
Szteroidot abban az esetben adnak a kutyának, ha mozgásszervi gondjai vannak, tacskóbénulás, hasonló betegségek. A legmaximumabb kezelési idő is 2 hét, mert egyszerűen kinyírja a veséit.
A kangörcstől nem fogy félhalotra a kutya.
Adj neki immunovetet és normális, minőségi, munkakutyatápot, pár hét alatt felhízik tőle (nem Morzsi és Teszkós sz@r).
És mindenekelött vidd el ahhoz a nyüves orvoshoz.
Nem is értem ilyen gondolkodással, hogy adhattak neked menhelyről kutyát. Felelőtlen vagy ... én már a körmeit tövig rágtam volna, ha a kutyáim ilyen állapotba kerülnek.
Ennyit megint a "felelős állattartásról", kiosztottad neki a napi pofont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!