Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Steroidot kutyáknak, lehet...

Steroidot kutyáknak, lehet tőle vmi baja?

Figyelt kérdés
Mi baja lehet tőle, ha egyáltalán lehet? Kis mennyiségben szeretném, mert rájött a kangörcs, és nagyon lefogyott, tiszta csontos, meg egy kis izom sem ártana... még sétálni sem tudom vinni, olyan csúnya így. :S Egyébként közepes termetű amstaff keverékről van szó.
2011. aug. 9. 22:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Féregtelenítve 1 hónapja kb. minden oltása megvan, a séta elején nagyon jó bírta... de aztán elfáradt, gyorsabban, mint szokott. A 3 lábú kutya meg más, örülök, hogy vannak ilyen emberek, akik segítik a rászoruló kutyát... Ez nem kínzás. Egyáltalán nem. Amit én csinálok az sem, de aki kívülről szemléli...
2011. aug. 9. 23:09
 12/15 A kérdező kommentje:
Dokihoz megyünk nemsokára.. már a herélés miatt is, aztán meg is vizsgáltatom. Köszi a válaszokat.
2011. aug. 9. 23:10
 13/15 anonim ***** válasza:
kérlek, először vidd el orvoshoz hogy mi a baja, ne csak a heréltetésről beszélj vele hanem erről is. utána már elis felejted a szteroidozást :)
2011. aug. 9. 23:19
 14/15 anonim ***** válasza:

A steroid szedésének nagyon szigorú szabályai vannak és csak nagyon indokolt esetben lehet adni kutyának. Az egyik legfontosabb azzal kapcsolatban, h rettentően megterheli a vesét, mivel a kutyának sokszorosára nő a folyadékigénye. Éppen ezért nem lehet hosszú ideig adni. Leállni sem lehet vele egyik napról a másikra, csak fokozatosan csökkentett adagokban - ellenkező esetben a kutya veseelégtelenségben elpusztul.

Egy szó mint száz, a steroid rettentő veszélyes, pláne ellenőrizetlen körülmények között.... azt már nem is akarom firtatni, h honnan szereznél ilyen gyógyszert..

De mindenképp konzultálj az orvossal, ám nem hinném, h steroidot adna arra h le van fogyva a kutya.

Egyáltalán mit kap enni és mennyit mozog és mit?

2011. aug. 9. 23:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Szteroidot abban az esetben adnak a kutyának, ha mozgásszervi gondjai vannak, tacskóbénulás, hasonló betegségek. A legmaximumabb kezelési idő is 2 hét, mert egyszerűen kinyírja a veséit.

A kangörcstől nem fogy félhalotra a kutya.

Adj neki immunovetet és normális, minőségi, munkakutyatápot, pár hét alatt felhízik tőle (nem Morzsi és Teszkós sz@r).

És mindenekelött vidd el ahhoz a nyüves orvoshoz.

Nem is értem ilyen gondolkodással, hogy adhattak neked menhelyről kutyát. Felelőtlen vagy ... én már a körmeit tövig rágtam volna, ha a kutyáim ilyen állapotba kerülnek.

Ennyit megint a "felelős állattartásról", kiosztottad neki a napi pofont.

2011. aug. 10. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!