Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A golden retrieverem párosodot...

A golden retrieverem párosodott nagy valószíűséggel de elkezdett nyüszíteni és szétjöttek. Milyen baja lehet a kutyámnak azon kívül hogy vemhes?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 10. 15:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
33%

már eléggé off vagyok, de válaszolok

Nem az az igazán a gond, hogy te megteszed. Hanem, hogy leírod ide, hogy megteszed. És ezért esetleg sok ember úgy gondolja, hogy nem gond, ezek szerint nem kell ivartalanítani, majd én is vigyázok. Aztán nem sikerül a dolog.

Nyugaton közel 20 évig tartott az a "nevelőprogram" nagyon szigerú chippelési és nyilvántartási kötelezettséggel párosulva, aminek az az eredménye, hogy mostmár akár Magyarországról tudnak örökbefogadni kutyát, mert beállt a kereslet/kínálat és nincsenek tízezerszámra kóbor állatok. Ez itt még előttünk áll. És sajnos a törvények sem kedveznek, hiszen, míg nyugaton nagyon szígorú nyilvántartás van, addig itthon boldog, boldogtalan bejegyzettlen, oltatlan (veszettségre gondolok) kutyákat tarthat.

2009. ápr. 10. 16:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Sajnos az emberek anélkül is megteszik hogy én leírnám, ezen kívül már akkot le voltam nullázva, amikor szóba sem hoztam, hogy én nem ivartalanítom a kutyámat. A kérdezőnek, meg pont azt ajánlottam én is amit a többiek. Nekem kicsiit más a véleményem mint a többieknek, akárhogy nézem nincs benne semmi kivetnivaló (mivel nem szaporítom a kutyámat, nem dobom ki,nem jaánlgatom senkinek, hogy tegye amit én), és mégis elítélnek, nem úgy mint én őket... Na ezt szeretném egyszer megértetni.
2009. ápr. 10. 17:03
 13/17 anonim ***** válasza:
52%
A lepontozáshoz semmi közöm, még egyszer sem pontoztam ezeken az oldalakon, nem nagyon látom értelmét.
2009. ápr. 10. 17:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Off és lehet pontoszni: Húzzatok már ezzel az ivartalanítási maszlaggal a pics@ba?? Ez volt a kérdés????????????

Egyébként nem valószínű, hogy bármi baja is lehet a kutyádnak.

2009. ápr. 10. 17:27
 15/17 anonim ***** válasza:

utolsó válaszadó:

én neked keményen ajánlom az ivartalanítást. nem a kutyádnak, NEKED!!!

szeinted miért nem megyünk az ivartalanítási maszlagunkal a pics@ba???

AZÉRT, MERT NEM BÍRJUK NÉZNI, AMINT NAP MINT NAP ÚJABB ÉS ÚJABB ALOM SZÜLETIK MEG, ÉS PÁR HÓNAP MÚLVA KERÜLNEK MENHELYRE, ÉS PÁR HÓNAP MÚLVA SZENVEDVE MENNEK ÁT A SZIVÁRVÁNYHÍDON!

EZÉRT!!!

2009. ápr. 10. 17:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom téged ki bántott,hogy így kell idegeskedni, éjn mindenesetre semmit sétőt nem mondtam. Azokkal beszélj így akik ártanak a kutyáknak, én nem ártottam senkinek avval, hogy nem ivartalanítom, mert nem szaporítom a kutyákat. De az senkit nem érdekel, hogy a szomszéd tacskóját a vizsla húzza maga után, mert összeragadtak... És senki nem hiszi el, akárhova fordulhatunk... Na nehogymár én legyek a rossz, és nem azok akik ártanak a kutyáknak!
2009. ápr. 10. 23:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Úgy látom csak annyi a bűnöm, hogy a kutyám szuka, és nem ivartalan... Pedig eddig úgy tudtam az árt az állománynak, ha orrba szájba születnek a kiskutyák minden házikedvencnek, ellenőrizetlenül és a gazdák meg tájékozatlanok. Csak azt mondja már meg valaki, hogy miért vagyok akkor is rossz ha én ivartalanítás nélkül élek a kutyámmal?! Nem kölyköket gyártok, egyszerűen csak szuka maradt a kutyám! Vegyük már észre! Én nem azért kampányolok, hogy senki nem csinálja. Csak kiábrándító, hogy mindenki hülye akinek szuka vagy kan kutyája van, és nem is tenyészállat, annak ellenére, hogy nem növeli az állományt. Talán az ivartalanítási kampány is sikeresebb lenne, ha néha eltennék ezt a kiábrándító erőszakosságot, mert evvel nem mindnekit lehet meggyőzni... Annak ellenére, hogy igazuk van, vagyis mindenki ivartalanítsa a kutyáját, aki nem tenyészt, és nem képes rá 100%ban vigyázni, vagy ha a kutya személye igényli.
2009. ápr. 10. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!