Miért ilyen a GOLDEN RETRIEVERem (! )?
Mert elterjedt nézet, hogy a golden kedves, barátságos és könnyen tanítható kutya. Ezért mindenkinek ilyen kell.
Csak azt jól elfelejtik, hogy nem azt mondta senki, hogy gyárilag bele van programozva minden, hanem hogy könnyen tanítható. Tehát tanítani, foglalkozni kell vele.
Ha elmarad, akkor jönnek a bajok.
Menjetek el iskolába, ahol Téged megtanítanak, hogyan neveld a kutyádat.
sajnos divatos fajta lett, így egyre több a viselkedés
hibás egyed. A szüleiről mit tudsz? Jellemző-e valamelyikükre ez a viselkedés? Ki az első számú gazdája a kutyának?
Nem szoktad tole elvenni, mert azt olvastad, hogy nem tesz jot??? Ezt nem ertem...
Alapveto kikepzesi modszer, hogy a kutyanak nincsenek sajat dolgai.A kutya csak akkor jatszhat valamivel, ha te oda adod neki es amikor ugy dontesz, hogy elveszed, nem szabad ellenkeznie, mert te vagy a falkavezer. (Mar, ha te vagy egyaltalan.) Nem tudom, hol olvashattal olyat, hogy a kutyatol nem szabad elvenni a dolgokat...
Vagy csak elirtal valamit?
Ennyit az okos tv műsorokról.
Igenis kiskorában meg kell tanítani, hogy bármit és bármikor elvehetsz tőle.
Két éve vittünk egy kölyökkutyát Párizsba a gazdijához.
A nőnek régebben dobermannjai voltak.
Meglepődve tapasztaltam, hogy evéskor 3-4x elvette a kiskutyától a tányérját, majd újra visszaadta. Kérdeztem, hogy miért? Mert a dobermannoknál megszokta, hogy így tanítja őket, hogy ő a főnök, és belenyúlhat a kajájukba. Én ezt másképp szoktam, ezért volt furcsa, de ez is egy remek módszer. Én a kölykök táljába belenyúlok, egyik tányérból átteszek kaját a másikba, elveszem a kölyöktől, ha belemászik a tesóéba, vagy őt emelem fel és teszem arrébb. Ezért eszükbe sem szokott jutni, hogy ilyesmi ellen tiltakozzanak. Ugyanezt felnőtt korukban is megcsinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!