S. O. S.! KÉRLEK SEGÍTSETEK! Rottweiler a kölykeivel?
Első, a doki nem tud semmit, még azt sem hitte el hogy burok nélkül születnek, szerencsére akkor jött ki belőle egy és láthatta.
Köszönöm a válaszod
Igen azzal etetjük én és az anyukám éjjel kb. 2-3 órát aludtunk, mert sírtak etetni kellett őket stb. de 11 felnevelni nem tudunk hét közben egyedül én vagyok itthon. Csak reménykedni tudok hogy párat meg bírunk menteni, elvégre a legkisebb is annyira életerős mint a legnagyobb.
Köszönöm neked is a válaszod.
Kapott oxitocynt és calcimust a szuka? nehogy maradjon benne valami placenta darabka mert elfertőződhet és begyullad a méhe. A burok nélküli kicsikkel nagyon kell vigyázni mert a szülőcsatornában több magzatvizet nyelnek és tüdőbe kerülve tüdőgyulladást kaphatnak remélem van infra mert a tüdőt csak az ami teljesen kiszárítja.
Figy erre előbb kellet volna gondolni...a fedeztetés előtt...én minden alomnál 2 hétig non stop itthon vagy.. a szukát vigyétek be a ládába és fektessétek le.. ha kell kapjon szájkosarat vagy végig legyen rajta póráz. A tápszerezéssel nagyon nagy károkat tudtok okozni - ha félrenyelik tüdőgyulladást kaphatnak illetve szürke hályog alakulhat ki náluk mert a tápszer nem tartalmaz megfelelő tápanyagokat.
Ha kell 2 óránként be kell vinni hozzájuk a szukát és meg kell várni míg az összes szopik, tápszert csak kiegészítésként kapjanak és akkor is jobb lenne a kecsketej mivel az nem egy mesterséges anyag így a tüdőbe jutva nem minden esetben okoz gyulladást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!