Agility közepes testű kutya? Kisebb mint egy border valamennyivel, tehát midi kategóriába.
azért nem mondanám, hogy a bordereket a legkönnyebb tanítani! nem tudom, hogy a sheltie miért nem érdekel, szerintem sokkal jobb felfogású mint egy uszkár, és kezesebb mint egy pumi vagy a terrierek.
De ezt neked kell eldöntened, a te vérmérsékletedtől, szabadisőtől függ, hogy milyen fajtával érnél el sikereket.A fajta mind1, a lényeg az összhang és a kapcsolat:)
Látszik, h nem ismersz és még nem tanítottál uszkárt... :oP
A sheltie alapvetően lutri. Jó sheltiet Magyarosrzágon nem igazán lehet kifogni. Jó, agilityre alkalmas sheltiet szerezni külföldről, 0 tapasztalattal, nem fog tudni. Egyszerűen a magyaroknak, hacsak nem kimagasló eredményei vannak, nem adnak.
Uszkárból itthon is lehet jót szerezni.
Illetve én írtam még a working cockert. Most 3mal is foglalkozom, és meglehetősen jók :o)
De tény és való h a kérdezőnek kell eldöntenie h mit és hogyan szeretne.
utolsó:) remélem nem vetted magadra,nem az uszkárokat akartam lehurrogni, és tisztelettel elismerem, hogy igen jól teljesítenek! Inkább arra szerettem volna kitérni, hogy ne fajta alapján válasszon a kérdező, mert agilityben a kapcsolatnak van a legnagyobb szerepe,láttam olyat, hogy valaki csak azért vette bordert,hogy sikeres legyen,de nem lett, mert nem illett a kutya vérmérséklete a gzadához, hiányzott az összhang. Más snacival olyan eredményeket ér el ami messze lekörözni azokat a kutyákat akiknek a tesfelépítésük pozítívabb az agilityre!
Abban viszont maximálisan egyet értek, hogy magyarországon nincs egy normális sheltie tenyésztő sem, sajnos......(Nekünk sikerült kifogni egy fantasztikus kutyust:))
Összegezve, az én véleményem annyi, hogy ne agilityhez válassz kuytafajtát, hanem magadnak társként, ha ez megvan akkor biztosan sikeresek lesztek!
Mindenkinek sok sikert, és örömöt kívánok akik űzik ezt a fantazstikus sportot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!