Mit tesztek, ha kisméretű virgonc kutyát láttok flexipórázon, akit a gazdája nevelés helyett rángat? Szóltok neki, hogy nem így kell kutyát nevelni vagy kikerülitek saját kutyátokat jogosan féltve?
Remélem sem a kérdést, sem a kommentjeidet nem gondoltad komolyan...kicsit utópisztikus.
1. valszinű, senki sem az utcán "neveli" meg a kutyáját.
2. Egy helyen ezt írod:"Biztos okosak és secperc alatt megtanulnák az alapengedelmességet"
El kell hogy keserítselek, a kistermetű virgonc kutyák nem épp arról híresek, hogy gyorsan, akadálymentesen tanulnak. Nem az ölebekről, hanem a kistermetű vadászkutyákról beszélek (westie, tacskó stb)Ezek a fajták hagyományosan konokak, makacsok, kemény kéz és határozott gazdi kell hozzá.
3. NEkem közepes keverékem van, és elég virgonc. A séta elején nagyon húz, 5 percig iszonyatosan örül, hogy úton vagyunk, egyébként naponta kétszer sétálunk. Ha valaki odajönne ezalatt az 5 perc alatt, és elkezdene arról rizsázni, hogyan kellene sétáltatnom a kutyámat, kedvesen bár, de elküldeném a rákba. Mert: én NEM AKAROM póráz nélkül sétáltatni a kutyámat, mind az ő, mind a magam, mind a mások biztonsága érdekében. Mégis honnan tudja, mikor rohan ki egy őz az erdőből, vagy mikor szalad ki a kutya számomra érthetetlen módon egy kocsi elé? Nem, kösz. Gondolj azokra is, akik nem akarnak póráz nélkül közlekedni.
Amúgy is baromira utálom, mikor a póráz nélküli kutya rám ugrik, a gazdi meg 20 méterről kiabálja, hogy ne féljek, ő ismeri a kutyáját, nem bánt. Hát én nem ismerem a kutyáját!
Önkormányzati rendeletben benne van egyébként, hogy közterületen csak az arra kijelölt helyen szabad elengedni a blökit a pórúzról. (kutyafuttató)
4. NEm tudom, fiú vagy-e vagy lány, de hogy esne, ha a gyerekeddel sétálnál, és vadidegenek állítanának meg az utcán, hogy ne így töröld az orrát, ne ilyen ruhát adj rá ilyen időben stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!