Még meddig élhet a kutyám?
Figyelt kérdés
Németjuhász kutyám van már 12 éves, az lenne a kérdésem, hogy a németjuhász kutyák általában kb meddig élnek?
Egyébként a korához képest nagyon jól tartja magát tökéletes a testsúlya,és semmi baja nincsen, a fogaival van egyedül problémája, ugyanis már elég sok kiesett neki :(
Még remélem hogy sokáig fog élni, mert nagyon szeretem!
12/F
2011. júl. 28. 17:04
1/7 anonim válasza:
sajna max 14-évig él úgy olvastam mindennütt hogy 12,14,évig él maximum :S
2/7 anonim válasza:
azt mondják, a nagytestű kutyák rövidebb ideig élnek, mint a kicsik... az enyém is nagytestű, már 13 éves.... az orvos szerint jó kondiban van, remélem még lesz pár boldog éve velünk, akár 15-16 éves koráig is... ennél tovább már sajnos extrém eset, szerintem.
nagymamámnak volt tacsija, meg kis keveréke, 17-18 évig is éltek.
4/7 anonim válasza:
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Remélem azért még egy pár évig élni fog :/
2011. júl. 28. 17:12
6/7 anonim válasza:
Tudok egy kaukázusiról 17 éves. Öregecskén, de jól van.
7/7 anonim válasza:
Valójában sokan nem tudják, de a nagy testű kutyák kb 15 évig élnek...a kistestűek akár 20 évig a közép termet 17 .De ezek az életkorok már a jól tartott kategóriába tartoznak..Na most ha te jól tartod minőségi ételt adsz neki , friss vizet kaphat..akár vitaminokat is adsz neki..jól gondozod , de kint tartod az udvaron ..ugye a kinti idő megviseli..télen a hideg..nyáron a meleg...akár ez is hónapokat vehet le az életévéből..természetesen ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni....Édesapám Homeopátiás állatorvos és ő mégis tud egy kis segítséget ez ellen...Ugyanis öreg korban az ízületesség is halálhoz vezethet..Ha a kutyának puha fekvőhelye van és nem keményen alszik akkor már javítunk vele az öregkori ízület ellen...Télen biztosítanunk kell nekik a meleget ..hogy a fekvőhelye száraz legyen és meleg...ezzel nincs kitéve az időjárásnak..nyáron a hűvös megfelelő helyet..a vizüket rendszeresen cserélni..télen is kapnia kell vizet , ha befagy kicserélni..persze nem mindig van erre idő..és a táplálék..mit is adjunk nekik..nagyon vigyázni kell ne legyen elhízva kedvencünk..mert 2évet is levehet az életéből a túlsúly .. De ha nagyon sovány akkor mgbetegedhet az se valami jó. Kutya kajás boltokban lehet kapni recept nélküli vitaminokat..1 faját érdemes először..nem árt csont és szőr erősítőt.. a fogaikat is ápolni kell..akár egy gyulladás is sok utána járó problémát okozhat öreg korára a kutyusnak.. És a kutyatáp..Aki ugyan nem teheti meg is törekedjen a jobbra..mert ha kutyánk rossz minőségű tápot eszik nem jut vitaminhoz a szervezete..Meg kell teremteni a magunkhoz képest legjobbat! És most jön amire nem sokan számítanak ..de a magvakban olyan vitaminok és omega3 zsírsavak találhatók amit ugyan emberek esznek..de kutyáknak is lehet adni..a jószágok nem eszik meg ugyan de az ételeikbe bele lehet keverni és elfedni valamivel az ízt ..szerencsére az én kincseim megeszik a mogyorót a diót..A dióban omega 3 zsírsavak találhatók ami az agyi működésnek elég hasznosak..valamit érpuhító hatása van..a sejteknek is elég hasznos.. szív és érrendszeri problémákra elég jó,..tudom hogy elég hosszúra fogtam ezt de muszáj volt..sokan hülyeségnek tartják azt hogy a hírességek miket nem csinálnak a kutyáiknak..de azok a jószágok minőségben élnek így az élettartamuk elég hosszú...Persze ne felejtsük el a játék sem maradhat el..ép testben ép lélek..egy szomorú jószágnak m1 ha jól van tartva..a lelki állapota ha rossz akkor sem marad hosszú ideig életben..hiszen halhatták páran..volt már olyan a történelemben hogy a kutya gazdija mikor eltávozott..a kutya utána pusztult..:'') ennyiben tudtam segíteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!