Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig élhet még a kutyám?

Meddig élhet még a kutyám?

Figyelt kérdés
Van egy kutyám, akit óvodás koromban kaptam. Most 13 éves és nématjuhász-dobberman keverék. Már szegény igen furcsán megy, mert a csípője „kileng”. Azt hallottam a németjuhászoknál ez a közeli vég jele és az orvosok se tudnak vele mit kezdeni. Főleg hogy ilyen idős. Szóval meddig élhet még ezzel a betegséggel?
2011. jan. 13. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Bár mennyire is fáj neked, ha a kutyádnak fájdalmai vannak, ne kínozd tovább, altasd el.
2011. jan. 13. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, igen ez már a kutyának kín, nagyon nagy fájdalmai lehetnek, én is azt tudnám mondani, hogyha állatorvos is javasolja, akkor búcsúzz el tőle békességben, tiszteld meg őt azzal, hogy mellette állsz mindenben, bármi legyen is az.

Egyébként ha még elvileg nincsenek nagy fájdalmai, amit egyébként az állatorvos tudna megmondani egy röntgen, illetve vizsgálat eredményeképpen, akkor még egy-két fájdalomcsillapítót hetente kapjon, és szerintem egy olyan 1-1,5 évet még veled lehet.

2011. jan. 13. 20:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt egyáltalán nem lehet megmondani. Lehet, hogy egy hét, de az is lehet, hogy 3 év. Az előző válaszolónak meg csak annyit, hogy ne jelentgessen ki ilyeneket. Addig, amíg a kutya nem szenved csak egy kicsit kileng a hátsója gondolni sem kell az altatásra.

Az állatorvosok valóban nem nagyon tudják véglegesen meggyógyítani, de ha fájdalmai vannak, akkor nem ártana kérni rá valami gyógyszer, ami segíthet rajta valamit.

2011. jan. 13. 20:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A 13 év már tisztes kor egy nagytestűnek. Az ízületi gyulladásra, kopásra vannak gyógyszerek. Amúgy én még 80 éves emberrel sem találkoztam, akinek ne fájna valamije. A szervezet kopik az évek során kutyánál és embernél is.
2011. jan. 13. 20:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát ennek állatorvos lesz a vége és majd meglátjuk, de szerintem még nincs akkora baj, hogy altatni kellene.
2011. jan. 13. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Az ha egy kutyának nagy fájdalmai vannak, amelyek az élettel összeegyeztethetetlenek, azt látod rajta. Nem vagy csak nagyon-nagyon nehezen tud felállni, kedvetlen, elesett, inkább csak fekszik egész nap, olyankor az étvágya is romlik.

Viszont még most vidd el orvoshoz amíg nincs ekkora baj, biztos tud adni vmit (pl. rimadylt) ami javítja az életminőségét.

2011. jan. 14. 02:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Voltunk dokinál és adott gyógyszert és azt mondta nem kell elaltatni :))
2011. jan. 14. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!