"Kevés kutyát szeretnek jobban, mint az örökbefogadottakat és mentetteket. "Egyetértesz?
Ezt egy firsbee-s könyvben olvastam.
"Menhelyi kutyák — a menhelyi és mentett kutyák remek korongosokká válhatnak. Bár a
legtöbb ember azt hiszi, hogy a border collie-k, ausztrál juhászok, labradorok és golden retrieverek
a legjobbak ebben a sportban, semmi sem állhat távolabb az igazságtól. Az a kutya,
amelyik szeretetben él, jó korongos lesz, és kevés kutyát szeretnek jobban, mint az örökbefogadottakat
és mentetteket."
Mert faj kutyám van és sok pénzért vette én kevésbé szeretem mint egy olyan aki örökbe fogadta?:O... mi ez a hülyeség ?:S
Van örökbefogadott, és tenyésztőtől vásárolt kutyám is, mindkettőt ugyanannyira szeretem, és mindkettőnek megpróbálom a lehető legjobb életet biztosítani kutya szempontból.
Itt inkább arra gondolhatnak, hogy nem csak egy fajtatiszta kutya lehet nagyon jó valamiben, hanemkeverék társa is.
lehet, hogy a mentett kutyák (mivel rossz élményeken mennek át) jobban ragaszkodnak a gazdájukhoz, és lelkesebbek is. (ezt csak feltételezem)
én azért tartom jónak ha valaki örökbe fogad egy kutyát a menhelyről, azt általában nem a külseje alapján ítéli meg a kutyát, hanem a személyisége alapján, és ez a mai világra nem jellemző, mert másból se áll ki csak a külsőségekből :)
Egyetértek a véleményeddel. A kutya jelleme, ragaszkodása nagyban függ a fajtától. Nem egy menhelyi kutyát ismerek aki bárkivel elmenne. Ez nem baj, csak nem igaz hogy náluk nincs ragaszkodóbb kutya.
Azzal sem értek egyet, hogy sportolni bármelyik kutyával lehet! Ez nem igaz, igenis egyes fajták erre sokkal megfelelőbbek! Hiába van egy hálás imádnivaló menhelyi kutyád, ha pl nincs meg benne az ösztön vagy egyszerűen testi felépítéséből fakadóan nem tud úgy mozogni!
ez a könyv írójának szubjektív véleménye. szerintem nem kell vele foglalkozni...
én speciel nem a kutya típusától, vagy a hozzám kerülésének módjától szeretek jobban egy kutyát a másiknál, hanem azért, mert jobban passzolunk, egy hullámhosszon vagyunk, jobban megértjük egymást, és közelebb áll hozzám az egyénisége. (mert bármennyire is nem fer a többi kutyámmal szemben, azért van köztük egy liebling :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!