Extra mini német pincser, van ilyen?
Én most szeretnék venni egy kutyát , ami extra mini német pincsernek van hirdetve.
Ami azt jelenti , hogy 2kg-nál nem lesz több és a marmagassága 20cm-nél nem lesz magasabb. Van ilyen?:)
nem mindegyik te nagyon ididóta (mert rád jobb szó nincs)
azt irtam ha menne az értő-olvasás, hogy a mini és extra mini változatok ilyenek!!mert ők egyszerűen nem léteznek mint FAJTA!az ilyen táskába rakós pics*k miatt minisítik a kutyákat h megvegyék.mert a 3kg tul nagy amugy is...
meg hogy génkezelt? ez kutya nem krumpli.
A többieknek: sajnos addig nem várhatjuk az ilyen IQ fighterektől hogy gondolkodjanak, amig a valamelyik nemrég vásárolt KUTYA magazinban azt látom hátul a hirdetéseknél, hogy MINIYORKi eladó oltva féregtelenítve, persze chip törzskönyv sehol...
Csak hogy okulj, nagyon sok esetben ilyen a 25 ezer forintos kategória.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2035613-egyik..
Csak hogy az általad használt példánál maradjunk a Pekingi Palotakutyát (nem, nem pincsi a hivatalos neve) nagyon régen tenyésztették ki, az egyik legrégebbi fajta. Úgy tartják története több ezer éves, hát ki tudja. De az tény, hogy az egyik legrégebbi fajta (mellesleg nekem is ilyen kutyám van).
A Yorkshire Terriert a 19. században tenyésztették ki patkányfogóként.
Ez a mini és extra mini (helyenként ultra mini, ilyennel is találkoztam már) változat körülbelül 5 éve jött divatba. Szerintem érezhető a különbség nem?
Régen a kutyákat ellenőrzött keretek között tenyésztették és több generációt be kellett mutatni ahhoz, hogy egy fajtát elismerjenek. Nem csak össze vágtak két kutyát és hadmenjen. Tehát semmiképp sincs ilyen fajta, hogy extra mini törpe pincser. Írtad, hogy a pincserből alakították ki a dobermannt, ez tény. De nem tudom utána olvastál-e bármikor is hogy hogyan. Nyilván nem. Peched van, mert a dobi az egyik kedvenc fajtám erről is sokat tudnék mesélni de csak röviden. Több fajtát is bevontak a kialakításában, de mindig oda figyelve mit miért. Mit kívánnak elérni vele.
Azzal, hogy minél betegebb és kisebb kutyát gyárt valaki annak semmi értelme. És igen össze törhet mint egy ropi. Képzeld el mi lesz ha elkezd játszani egy másik kutyával (ja vagy kutyák közé nem vitted volna?). Én annak a híve vagyok, hogy ha tetszik egy fajta, akkor nézzen már ki úgy ahogy akarod nem? Ha Törpe Pincser tetszik akkor azt vegyél ne valami alul táplált kiskutyát. Ezt a yorkisoknak is elszoktam mondani akik képesek 40-50ezreket kiadni keverékért és úgy át tudják b*szni az embert ahogy csak lehet.. :S
Aki idiótának nevezett, üzenem, hogy te aztán igazán értelmes lehetsz.xd Aztán szellőnek írtam, hogy köszönöm a válaszokat. Mert megtudtam a kérdésemre a választ. Csak nem hagytam komment nélkül az utána hozzá szólót.
Elolvasom a válaszokat és civilizáltan reagálok annak, aki így is válaszol.
Kedves Kommentelők!
Én lennék a kutyusok gazdája és látom, hogy sok a tudatlan,meggondolatlan hozzászólás:) Nem szeretnék kötekedni csak helyre tenni a rossz dolgokat. Több mint 5 éve foglalkozom Német Törpe Pincserrel és valóban nem tenyésztő vagyok. Legalábbis én nem mondom magam annak hiszen nem adom oda fillérekért a kereskedőknek. És szerintem maximálisan segítem a leendő kutyagazdákat. Ez pedig, hogy alul táplált a kutyus hatalmas nagy hülyeség. És ez is hogy 4 hetes korukban le vannak választva és azért olyan minik. Ez a kutyus patkány vadászatra van kitenyésztve azért ilyen picik, hogy beférjenek a lyukakba. És ez, hogy vékony a csontozatuk szintén hülyeség. Az egyik legstrapabíróbb kutyus. És mindenki előtt ott a lehetőség hogy megnézze őket személyesen, nem zsákbamacskát árulok. Inkább először a neten kéne olvasni vagy állatorvost megkérdezni mielőtt ismeretlenül írkálnak:) Életem a kutyáim és szeretném ha mások is megtudhatnák hogy mennyi boldog percet tud okozni egy ilyen kiskutya. És mivel megkaptam hogy én egy olyan tenyésztő vagyok akit csak a pénz érdekel:) Most csináltatom a kutyusoknak a központi fűtéssel ellátott,főző fülkével felszerelt, kicsempézett épületet.:) És elhihetik nem 2 fillér. Én inkább ilyen embertől vennék kutyát mint olyantól akinél 1,5 m es helyen van 3-4 kutya:) De önök tudják:D És igen az valóban igaz, hogy nincs olyan h extra mini törpe pincser. De 3 méret van belőle valahogy meg kellett különböztetni. Ezért meglehet kövezni. Ja és külön kecske van azért tartva hogy a kiskutyák vitaminnal teli tejet kaphassanak:D Csak, hogy tudják mennyire felelőtlen vagyok:) További szép napot mindenkinek és okoskodás helyett itt egy link lehet olvasni a pincserekről.
Neked is az értO olvasa gyakorlasat tudom ajanlani.
Tudjuk h letezik torpe pincser.ezt senki sem firtatta.de gojdolom netezel akkor lathatod hogy minden divatos fajtabol gyartanak minit meg extra minit.nem standard,nek sabalyos,de letezik.ez a te tajekozatlansagod hogy tenyeszto letedre nem tudod h a szaporitok ezzel foglalkoz ak tobbek kozott.es mondom nem egy kutyas magazinban talalkoztam elado extraminiyorkival. Expressz.hu is tele van veluk.semmi kifogasom a torpepincser ellen,sot a strapabirosagat sem firtatta senki.itt mindenki az allitolagos extramini eletkepesseget firtatta.az egesz leveleden latszott h a szemelyedet ert serelmeidet vetited rank montha mi tamadtunk volna a tenyesztoi mivoltodra,gondolom ezrt nem szurted ki a lenyeget.a IGAZI torpe pincsert senki nem vonta ketsegbe.
Tok jo h te nm gyartasz minikutyakat,de masok csinalnak ilyet a penzert.nem tudom ezen mit vagy ennyire meglepodve...
Szia Zsanett!
Egyáltalán nem bizonytalanított el a sok "okos" hozzá szólás. Én láttam a kis kutyákat és látni rajtuk, hogy teljesen egészségesek.
Nekem ez számít.
Köszönöm a segítőkészségedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!