El lett kényeztetve, de nevelni kéne. Hogyan?
A kutyusom most hat hónapos,három hónapja van nálunk.Panel-kutya :)
Mivel csivava-yorki keverék menhelyes kutyus .tudom nem szabadott volna,nagyon elkényeztettem...MInden meg volt neki engedve,de sajnos most a fejemre nőtt.Hiába próbálom nevelgetni,a jutalomfalatokat csak megeszi és két hét múlva sem megy neki a "helyedre".Rendszeresen szétrágja a padlószőnyeget és házimozi zsinórjait.Múltkor már nagyon mérges voltam rá,amiért bekakilt a nappaliba három hónap után is,és nagyon szégyellem,de kicsit rávágtam a fenekére.Nem fájt neki,de megsértődött,és képzeljétek....arrébb ment fél métert,rám nézett és odapisilt....Olyan makacs vagy nem is tudom milyen....
Hogy lehetne kicsit megnevelni?Párom azt mondta ha nem lesz változás visszaviszi a menhelyre,de én azt nem szeretném.Úgy a szívemhez nőtt ez a kis "vakarcs" :)
Ráadásul közel az ivarérés, egyre rosszabb lesz a helyzet. Kutyaovira, kutyasulira nincs lehetőségetek?
Mert most hiába mondom neked, hogy tök egyszerű ne enegedd meg neki, hogy azt csináljon amit akar, de láthatólag ez nem megy.
Állíts fel neki szabályokat. Tiltsd ki egy helyiségbő, ahová korábban bejárhatott, sétára indulásnál ne engedd, hogy kilépjen az ajtón amíg nem hívod, ételhez ne engedd nyúlni amíg nem engeded.
Nagy segítség lehet a nevelésben Jan Fennel könyve, amit a neten is el tudsz olvasni: *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Ráadásul közel az ivarérés, egyre rosszabb lesz a helyzet. Kutyaovira, kutyasulira nincs lehetőségetek?
Mert most hiába mondom neked, hogy tök egyszerű ne enegedd meg neki, hogy azt csináljon amit akar, de láthatólag ez nem megy.
Állíts fel neki szabályokat. Tiltsd ki egy helyiségbő, ahová korábban bejárhatott, sétára indulásnál ne engedd, hogy kilép
szerintem főleg az a gond, hogy nincs tekintélyed a kutya szemében, amiért mindent megengedtél neki. nem te vagy a falkavezér, hanem a kutya.
ezen az oldal hasznos, segít abban hogy tisztázd hogy ki is a falkavezér
Az orrbeleverest nem kene eroltetni.Nagyon barbar dolognak tartom,raadasul nem segiti a kutyat a szobatisztasag megtanulasaban.
Viszont azt nem kell szegyellni,hogy racsapj az orrara,vagy ujsagpapirral racsapj a fenekere,ha valami rosszat csinal.Annyi a feltetel,hogy "kapd rajta",tehat utolagosan ne buntesd.De ha a szemed elott pisil be,akkor suhogjon az ujsagpapir.Gondolj bele,szerinted a farkasfalkaban mit tenne egy vezer,ha a rangban alatta levo igy ketsegbe vonna a tekintelyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!