A fülvágást meglehet még csináltatni?
Találsz rá állatorvost, ha akarsz. Sokan megcsinálják. De én azt mondom, ha Neked tetszik vágatlan füllel is (és nem kiállítási, törzskönyves kutyád van) akkor ne vágasd a fülét. (Mert a tenyésztő úgy is tud ajánlani orvost aki az ő kutyáinak a fülét is vágta és szépen is vág)
Egyébként eddig is tiltott volt, csak senki nem foglalkozott vele, most amit májusban rebesgettek nem tudom érvénybe is léptették. Ebben volt az ebadó is. Szerintem ez még nem lépett érvénybe. Ebben mondták ki, hogy fület nem lehet vágatni, farkat igen (?).
De a tanácsom: ne vágasd, ha nem muszáj. Szépek vágatlan füllel is, ha tényleg úgy áll a füle ahogy kell.
szomszédunk a dobermannjának a fülét és a farkát vágatta, de 100ezerért, mert mostmár büntetik (én úgy tudom) szóval jól megkellett fizetni az állatorvost, hogy illegálisan is megcsinálja.
szerintem ha nem muszáj ne csináld, mert semmi értelme :/ attól mert úgy jobban néz ki.. én még akkor sem csonkítanám meg a kutyámat, de ti tudjátok..
nem büntetik...mielőtt beszéltek kérlek olvassátok már el az állatvédelmi törvényt..nem egy hosszú iromány -_-"
Fület még nem de farkat már vágattam 7000ft/db
a fület 3-4 hónapos korig lehet vágatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!