Hogyan lehet egy 1.5 éves kutyát hozzászoktatni a sétáláshoz? Nagyon fél mindentől, lát egy embert, kiszalad az útra, így nem nagyon merem elvinni!
ha kimentek, akkor próbáld elfoglalni valamivel, pld. játszál vele. az elején csak a ház elé menjetek ki, foglald el valamivel, és ha ott 'túléli', dicsérd meg! vagy otthon játszál vele, és közben a lakótársad kapcsolja be pld. a rádiót, vagy valamilyen zajt csináljon...ha a kutya rosszul reagál, csak játsz vele tovább...
aztán vidd emebrek közé...
elején csak olyan helyekre, ahol csak kevesen vannak és foglald el őt valamivel...
szia, én már irtam ide, de az egyik kutyás ujságomban megtaláltam egy cikket, ott az olvasó kéri a segitségét a szakembertől, mivel 8 hónapos bullterrierje elégge félős és hasonlóan viselkedik, mint a Te kutyád is.
A szakember azt irta neki, hogy játszon vele a kedvenc játékával a panelház előtt. Rákéne szoktatni őt, hogy kint jó lenni, és hogy a sétálás szórakozás.
Az elején megkell, hogy szokjon téged, hogy te legyél számára a falkavezér, aki számára szeretetet és biztonságot jelent, mert ha kint van és fél, akkor essen jól neki, hogy te ott vagy mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!