Szeretnék egy kutyát tartani,anya azt mondta talán majd ha a hugom kicsit nagyobb lesz 2-éves körül.Én máltai selyemkutyára gondoltam mert az szobakutya aranyos,és nem nagyon ugatós,tudom sokat kell fésülgetni de állok elébe!
Jó helye lenne,de nem tudom jó választás e,hogy kisgyerek mellett jól kijönne?
én nem ajánlom megvárnám még a kis tesód picit nagyobb lesz ilyen korban még gyakori a földön töltött idő a tesódnak
2011. júl. 29. 12:39
12/21 anonim válasza:
Én is gyerek vagyok még, de van egy 8 hetes kis si-cu fiú kutyusom. Nagyon aranyos, csak akkor vakkant 1-et vagy nyüszít, ha éhes, de ha figyelsz rá 1 szava sincsen.
Nekem az unokatesóim ilyen picik(egyik 1 éves, a másik pedig 2) és közel laknak és sokszor át szoktak jönni. Nagyon jól elvan velük és a picik is élvezik a társaságát.
Én a shi-tzut ajánlom!
2011. júl. 29. 13:07
13/21 anonim válasza:
Inkább 5-6 éves korig kellene várni, nem szabad elsietni, nehogy nagyobb baj legyen belőle. Ilyen korban még hajlamosak nagyon kajlán viselkedni a kisgyerekek, a kutyák pedig nem értik ezt, és elég ha csak egyszer odakap. 6 évesen azért már el lehet magyarázni neki, hogy ne tépje a kutya fülét mondjuk, mert az fáj neki stb.
2011. júl. 29. 13:22
14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat...anyának is a tacskó jön be leginkább :)
2011. júl. 29. 13:25
15/21 anonim válasza:
Én több oldalról tudok neked álláspontot írni. Van 2 kislányom a nagyobbik 2,5 éves. Többször fordulnak meg nálunk kutyák, vigyázunk ismerősére, mentettek... Hát hol is kezdjem: Nem könnyű egy kölyök kutyával, pláne amíg nem szobatiszta, gyerek mellett nagy teher (pisi-kaki a földön). Esetleg egy nem túl fiatal kutyával megpróbálhatnátok. De anyukádnak lesz nagyon sok gondja vele. Mindkettőnek (kutya, gyerek) meg kell majd tanulnia hogyan is viselkedjen a másikkal. Azt szokták mondani, hogy "vagy a gyerek vagy a kutya legalább 3 éves kell hogy legyen". üdv, egy állatbarát anyuka
2011. júl. 29. 14:23
16/21 anonim válasza:
szerintem is tacskó:)
2011. júl. 29. 14:38
17/21 anonim válasza:
Nekem 3 éves az öcsém, szintén panelba lakunk és whippetem van. Nem ugatós és igazából öcsém azt csinál vele amit akar, mert annyira türelmes, de persze ehhez nevelés is kellett!
Az én yorkim nem ugatós, igaz még csak 3 hónapos. Csak akkor ugat, ha "felesel". Szerintem jó ötlet. A kicsi gyerek mellé jó 1 kiskutya. Én is 2 éves voltam,mikor meglett az 1. kutyusunk, igaz nem szobakutya. Egyszerre tudod őket sétáltatni. :D
2011. júl. 29. 19:07
19/21 anonim válasza:
A máltai selyemkutya nem csak ugatós, hanem kozmetikába is kéne vinni.... nem is olcsó mulatság egy olyan kutya... szerintem válaszd inkább a mopszot, stb
2011. júl. 29. 23:47
20/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat...az a baj hogy ragaszkodom a fajtához...engem nem a pénz érdekel hanem az hogy szerető gazdi legyek és anya azt mondta ha nagyobb lesz a kistesóm akkor lehet róla szó!
köszönök minden tanácsot,de a fajta anyának is bejött és nem csak azért mert milyen cuki és csini hanem mert sokat kell gondozni és én ezért szeretném!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!