Miért féltenek annyian attól, hogy 5 éves gyerek mellé Rottweilert vegyek? /ráadásul szuka lesz/ Tényleg ennyire félelmetes, kiszámíthatatlan és goromba természetű lenne? Vagy csak kifogtam a kivételeket, amik a szabályt erősítik.
Előző vagyok
Szóval szerintem nem lesz baj, ha rendesen megtanítjátok a kutyust akkor meg főleg nem :)
Alapvetően a rottweiler egy gyerekberát kutya... viszont egy nagyon erős fizikummal rendelkező munkakutya, sok törődést, mozgatást, feladatot (fizikai és szellemi elfoglaltságot) és következetességet igényel, hogy barátságos, kiegyensúlyozott maradjon(ez igaz a legtöbb fajtára).
Gyermek mellé kevésbé izgága, ugyanakkor érdeklődő kölyököt érdemes választani, csak megbízható tenyésztőtől. (Ne a legdominánsabbat, és ne a legfélénkebbet vigyük haza az alomból.)
Kisgyermeket soha ne hagyjunk semmilyen kutyával felügyelet nélkül és akkor nem lehet gond!
(+ Az első pillanattól kezdve jelezni kell a kutya számára hol vannak a határai, mit lehet és mit nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!