Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a baja a Yorki...

Mi lehet a baja a Yorki kutyusomnak?

Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos Yorki babám, már kb egy hete elkezdett nagyon csúnyán köhögni, mintha valami megakadt volna a torkán. A köhögése száraz, de viszont van étvágya. Arra gondoltam, hogy kennelköhögés (vagy más egyéb fertőző vírus), de annak a tünetei közé tartozik az étvágytalanság, ő viszont eszik rendesen, és iszik is. Lehet hogy csak megfázás? A kutyus most itthon gyógyulgat, nem is visszük ki az utcára, ez csillapíthatja a betegséget? Előre is KÖszi a választ! Szandi.
2011. júl. 25. 13:38
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Tök mindegy mi az, a kennelköhögés egy csomóféle vírustörzs keveréke. Egy célzott vizsgálat köpetmintából, amiből pontosan kiderülne, hogy melyik okozza a gondot sokkal drágább lenne, mint a szurizás.

Ráadásul ilyenkor csak gyulladáscsökkentőt adnak, meg antibiotikumot. A gyulladáscsökkentőt tüneti kezelésnek, az antibiot meg azért, hogy ne legyen szövődménye, mert a vírusos megbetegedéseknek leggyakrabban aztán bakteriális gyulladás lesz a következménye, ezt előzi meg az antibiotikum.

Nem kísérletezik, hanem ha nem segít rögtön a gyulladáscsökkentő, akkor ismételni kell, mert az elsődleges cél a tünetek elmúlasztása.

Egyébként adhatsz neki kiegészítésnek B és C vitamint, illetve lándzsás utifű szirupot, ezek gyorsítják a gyógyulást. Nem tudom ezt elmondta-e de ilyen esetben nem szabad neki száraz kaját adni, és semmi olyasmit ami irritálhatja a torkát. Nem baj, ha száraztáppal etetsz, csak áztasd be kamillateába mielőtt megkapná. Ez jót tesz a gyulladásnak is, meg az emésztésének is, amit viszont szét fog cseszni az antibiotikum.

Az orvos szó szerint azt mondta, hogy ez nem biztos, hogy hatni fog neki, így majd másf próbál neki beadni, hátha ott majd felszívódnak a baktériumok, amik a szervezetében vannak.

Már az orvos előtt gondoltam, hogy nem kéne száraz tápot adni neki,mert úgy voltam vele, biztos felsérti szegénykét. Ezt az orvosnak is mondtam, és közöltem vele, h szaftos húsos junior konzervet kap. Mondta, hogy az jó, hát gondoltam..:-) Ízlik is neki :-) Egyébként már nem az első kutyusom, de az előzőknek nem voltak még csak hasonló problémái sem.

Egyébként én sem vártam el, hogy köpésmintát vegyenek tőle.

Lándzsás utifű szirupból, meg csak olyat találtam, amit ember kezelésére szoktak beadni. Hallottam pár vitaminos gyógyszerekről, erről is, de nem tudom, hogy milyen módon jutok hozzá / Ebből van külön állatoknak gondolom..?!/ Mert keresem, és nincs sok eredménye. Egyébként most néztem google-n a dobozát, anno én is ilyet szedtem a köhögésemre.

2011. júl. 26. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!