Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a baja a Yorki...

Mi lehet a baja a Yorki kutyusomnak?

Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos Yorki babám, már kb egy hete elkezdett nagyon csúnyán köhögni, mintha valami megakadt volna a torkán. A köhögése száraz, de viszont van étvágya. Arra gondoltam, hogy kennelköhögés (vagy más egyéb fertőző vírus), de annak a tünetei közé tartozik az étvágytalanság, ő viszont eszik rendesen, és iszik is. Lehet hogy csak megfázás? A kutyus most itthon gyógyulgat, nem is visszük ki az utcára, ez csillapíthatja a betegséget? Előre is KÖszi a választ! Szandi.
2011. júl. 25. 13:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Én kutyaként kezelem, ahogy csak tudom, és tudom, hogy jó gazdija vagyok, nekem bárki megmagyarázhat bármit. Nem azért tartom, mert "extramini" és akkor már "juj de cuki" -ba tolom.. Mert megtetszett, és a szívemhez nőtt, még ilyen kis idő alatt is.. Tudom, hogy érzékenyebb mint a többi kutya, pont édesanyám volt az oka (hogy nem viszem el dokihoz), és épp ezt nem akartam leírni.. De már úgyis leírtam.. Persze, írhatok.. Szorítsatok, hogy semmi baja ne legyen!!!
2011. júl. 25. 15:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg! Ìrd majd meg mindenképpen,hogy mi van vele. Szurkolok,hogy ne legyen komoly!! Èn is nemsokára kapok egy yorkit. :)
2011. júl. 25. 15:48
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyos vagy!!:) Gratula! :)) Biztos, hogy édi lesz!:)

Nemsokára indulunk:) Amúgy azt nem tudja valaki, hogy az, hogy csak megnézi a kutyát mennyire lehet költséges? Mert úgy hallottam, hogy már azért is kell fizetni! :)

2011. júl. 25. 16:08
 14/21 anonim ***** válasza:

Köszi :)

Sajnos ezt nem tudom. :S

2011. júl. 25. 17:23
 15/21 anonim ***** válasza:
A legtöbb orvos számol vizsgálati díjat. Annak összege is változó.
2011. júl. 25. 17:41
 16/21 anonim ***** válasza:
Teljesen változó (0-5000 kb), de nehogy azt hidd, hogy csak megnézi. Valószínűleg kap antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, és ezt majd ismételni is kell három-négy napig, aztán már elég lesz a tabletta is.
2011. júl. 25. 17:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Voltam vele dokinál, 4000 ft volt. Megnézte, és mondta hogy ( lehet, hogy a rendelőjében, amikor egy kutya talán köhögött ) elkapott egy vírusfélét. Pontosan a doki sem tudta megmondani, hogy mi baja van. Irt ki a kutyunak kalciumot, azt mondta, a legerősebb antibiotikum. De azt is hozzátette, hogy lehet nem használ neki ez az oltás amit beadott neki, így azt mondta mennyek vissza holnap is, azaz ma. Most annyiszor 4000 -t fogunk fizetni, ahány oltással kisérletezik majd az állatorvos.
2011. júl. 26. 04:52
 18/21 A kérdező kommentje:
ÉS akkor tippelget, hátha mégsem az, hátha mégsem ez.. Ez azért valljuk be, kicsit lehúzás.. Arról nem is beszélve, hogy agybajt kapok ha a kisérletezései alatt meg valami történikk a kutyával :(
2011. júl. 26. 04:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Tök mindegy mi az, a kennelköhögés egy csomóféle vírustörzs keveréke. Egy célzott vizsgálat köpetmintából, amiből pontosan kiderülne, hogy melyik okozza a gondot sokkal drágább lenne, mint a szurizás.

Ráadásul ilyenkor csak gyulladáscsökkentőt adnak, meg antibiotikumot. A gyulladáscsökkentőt tüneti kezelésnek, az antibiot meg azért, hogy ne legyen szövődménye, mert a vírusos megbetegedéseknek leggyakrabban aztán bakteriális gyulladás lesz a következménye, ezt előzi meg az antibiotikum.

Nem kísérletezik, hanem ha nem segít rögtön a gyulladáscsökkentő, akkor ismételni kell, mert az elsődleges cél a tünetek elmúlasztása.

Egyébként adhatsz neki kiegészítésnek B és C vitamint, illetve lándzsás utifű szirupot, ezek gyorsítják a gyógyulást. Nem tudom ezt elmondta-e de ilyen esetben nem szabad neki száraz kaját adni, és semmi olyasmit ami irritálhatja a torkát. Nem baj, ha száraztáppal etetsz, csak áztasd be kamillateába mielőtt megkapná. Ez jót tesz a gyulladásnak is, meg az emésztésének is, amit viszont szét fog cseszni az antibiotikum.

2011. júl. 26. 09:55
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha kapott antibiotikumot injekcióban, akkor nem is fizettél sokat. A kálcium nem antibiotikum.

Egy erős gyógyszer általában nem egy napig hat.

Nincs rosszul nagyon a kutyád, miért kellene naponta menned?

Egy nap nem is lehet még lemérni a gyógyszer hatását.

Amikor egy orvos azt mondja, nem tudja mi a baja a kutyának, de kezeli, akkor nagyon ajánlatos másikat keresni, aki törekszik is arra,hogy megtalálja a tünetek okát.

2011. júl. 26. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!