Mi lehet a baja a Yorki kutyusomnak?
Köszönöm, aranyos vagy!!:) Gratula! :)) Biztos, hogy édi lesz!:)
Nemsokára indulunk:) Amúgy azt nem tudja valaki, hogy az, hogy csak megnézi a kutyát mennyire lehet költséges? Mert úgy hallottam, hogy már azért is kell fizetni! :)
Köszi :)
Sajnos ezt nem tudom. :S
Tök mindegy mi az, a kennelköhögés egy csomóféle vírustörzs keveréke. Egy célzott vizsgálat köpetmintából, amiből pontosan kiderülne, hogy melyik okozza a gondot sokkal drágább lenne, mint a szurizás.
Ráadásul ilyenkor csak gyulladáscsökkentőt adnak, meg antibiotikumot. A gyulladáscsökkentőt tüneti kezelésnek, az antibiot meg azért, hogy ne legyen szövődménye, mert a vírusos megbetegedéseknek leggyakrabban aztán bakteriális gyulladás lesz a következménye, ezt előzi meg az antibiotikum.
Nem kísérletezik, hanem ha nem segít rögtön a gyulladáscsökkentő, akkor ismételni kell, mert az elsődleges cél a tünetek elmúlasztása.
Egyébként adhatsz neki kiegészítésnek B és C vitamint, illetve lándzsás utifű szirupot, ezek gyorsítják a gyógyulást. Nem tudom ezt elmondta-e de ilyen esetben nem szabad neki száraz kaját adni, és semmi olyasmit ami irritálhatja a torkát. Nem baj, ha száraztáppal etetsz, csak áztasd be kamillateába mielőtt megkapná. Ez jót tesz a gyulladásnak is, meg az emésztésének is, amit viszont szét fog cseszni az antibiotikum.
Ha kapott antibiotikumot injekcióban, akkor nem is fizettél sokat. A kálcium nem antibiotikum.
Egy erős gyógyszer általában nem egy napig hat.
Nincs rosszul nagyon a kutyád, miért kellene naponta menned?
Egy nap nem is lehet még lemérni a gyógyszer hatását.
Amikor egy orvos azt mondja, nem tudja mi a baja a kutyának, de kezeli, akkor nagyon ajánlatos másikat keresni, aki törekszik is arra,hogy megtalálja a tünetek okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!