Sziasztok, szóval van egy két éves keverék kutyám, elég neveletlen és a modorától kezdve is idegesíti az embert. szétrág mindent, fülsüketítő módon ugat egész éjszaka, az ajtót karcolja összevissza csapkodja a kerítést, szétássa a kertet a veteményt letapossa stb, ez engem nem is zavar meg szeretem valamennyire, bár az én szívembe se lopta be magát. Adott az alkalom hogy kapjak egy fajtiszta Spánielt a keverék és az Amstaffom mellé, viszont a keveréket akkor el kellene vinni mert 3 kutya az sok a családtagok szerint. Le kell vinni a sintértelepre a keverék kutyát ez az egyetlen megoldás, én nagyon rosszul érzem de valahol tudom hogy ez a megoldás mert kiskorában magára hagytam neveletlen "korcs" lett belőle, és ez mind az én hibám ő csak megszenvedi. Egyik részem itt marasztalná, de tudom hogy a telepre kell vinnem. Mit tegyek?:\ Nagyon embertelen mocsok lennék ha levinném?
Nem szaporítótól származó kutya, a mai tenyésztők 70% csak a pénz miatt csinálja, de ebbe ne menjünk bele.
2011. júl. 24. 18:52
12/36 anonim válasza:
Még valami. Az így nevelted rossz megfogalmazás, inkább sehogysem nevelted. Sohasem késő! Magadhoz vetted, felelősséget vállaltál érte!
2011. júl. 24. 18:52
13/36 A kérdező kommentje:
Hát ez az, egyáltalán nem voltam még akkor felelősségképes. Csak ide hozták ajándékba még szinte kölyök voltam. Láncra verte tartottuk kiskora óta, nagyjából annyit csináltunk hogy enni inni adtunk neki. Most 1 hónapja már szabadon tartom mióta megvan az új kutyám mert elhatároztam hogy igenis jó gazda leszek, nem lehet vele bírni. Többször is próbáltam már megnevelni szóban de semmi hatása ugyanolyan neveletlen kutya maradt.
2011. júl. 24. 18:55
14/36 anonim válasza:
Kérlek, próbáld megnevelni. Merre fele laksz?
Egyébként rosszul emlékszem, te nem szoktad osztani az észt kutyaneveléssel kapcsolatban? Vagy csak egy hasonló nevű..?
2011. júl. 24. 18:55
15/36 anonim válasza:
A rehabilitáció nem 1 hónap, de ha JÓL csinálod hamar jelentős változásokat vehetsz észre. Írd le egyesével problémákat, szerintem sokan szívesen segítenénk, egy állat életéről van szó. Kutyaiskolában oktatóként dolgozom.
2011. júl. 24. 18:57
16/36 A kérdező kommentje:
Én voltam az, és tényleg megtettem amit tudtam, de jobb lenne neki mint így véleményem szerint, először tényleg menhelyre akartam vitetni és tápot is adtam volna a menhelynek havonta amennyit a kutya eszik, de nálunk nincs menhely csak gyepmester. Egyébként Makó.
2011. júl. 24. 18:57
17/36 A kérdező kommentje:
Az első nagy problémám hogy semmi nem motivál aziránt hogy megváltoztassam, csak az hogy könnyítsek. Leírtam hogy egyáltalán nem lopat magát a szívembe, csak muszájból tartottam mivel úgy kaptam. Első nagy probléma hogy mindenkire ráugrál annak ellenére is hogy a mellső lábaira lépkedtem mikor felugrott. A másik kutyust is megszokta támadni pedig az csak játszani akar vele. Hátára fekszik és elkezd rugdosni lábam köré tekeri a pórázt és megszorítja, felköti magát a pórázra utóbbit már megoldottam mivel nem tartom pórázon pont emiatt. hátul a veteményeskertet egy az egybe szétb*szta szóval a növényeknek oda. ezenkívűl még rengeteg apróságot csinál amiket már nem részleteznék, mivel még ezeket sem tudom megoldani.
2011. júl. 24. 18:59
18/36 anonim válasza:
Szerintem le fogod adni a kutyát a menhelyre legalábbis a válaszaidból ezt veszem ki.
Én 20 éve tenyésztek...van az udvaromban nem egy olyan kutya akit megtartottam de végül nem olyan lett mint szerettem volna és soha egy alom nem született tőle, ivartalanítva lett majd mivel gazdit nem találtunk neki így maradt nálunk de az, hogy egy kutyát menhelyre leadjak...
Nem hinném, hogy jó tenyésztő leszel, nincs benned semmi tisztelet az élet iránt amiért felelősséget vállalsz... ha tenyészteni kezdesz be fogsz állni a törzskönyves szaporítók népes sorába
Amit tenni készülsz az kegyetlenség...
2011. júl. 24. 19:00
19/36 A kérdező kommentje:
A tenyésztést komolyan gondolom, de ebben a helyzetben tanácstalan vagyok. Amint leírtam a saját hibámból ámbár egy neveletlen semmirekellő kutyát hoztam létre, és még magam sem tudom de tippem sincs hogy mi lenne a helyes út. 3 kutyát nem tudok eltartani.
2011. júl. 24. 19:03
20/36 anonim válasza:
Az sajnos messze van tőlem. Nem tettél meg mindent, ebben biztos vagyok. Dehát csak 15 éves vagy, mit is várhatnánk. Oktatói pályámon rengeteg olyan gazdával találkoztam már, akik elmondásuk szerint mindent kipróbáltak már. Mégis a legtöbbjüknek (kutyáiknak) csak egy erős, határozott vezetői kéz hiányzott. A kutyanevelése szerintem abszolut tanulható, de sok munka és fáradtság, ha valakinek nincsen hozzá "érzéke". Hosszú utat kell bejárnod. Ráadásul ha staffikat tenyésztenél, ahhoz kéne a tapasztalat, jelenlegi keverék kutyád ezt nagyban segítené, mert vannak kevésbé nyugodt staffik is, akik nehezebben kezelhetőek, akikhez több tapasztalat kell. Ha már embertelen módon tovább adnál rajta, legalább személyesen keress gazdát neki, de nem hiszem, hogy tolongani fognak egy neveletlen kutyáért. De a kérdés, vagy e elég határozott, kemény, ÉRETT gondolkodású, hogy kiállj a kutyádért, és kemény munkával belejöjj a kutyázásba, és engedelmes, szófogadó kutyává 'varázsold?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!