Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért harap folyton?

Miért harap folyton?

Figyelt kérdés
Van egy két hónapos, gyönyörű shar pei-puli kutyusunk. Igen, jól olvastátok.(Egy párnak vigyáznia kellett volna a shar-peire..levitték sétálni és máris megtörtént a baj:) ami persze nem az:D) Szóval különleges kutyus, az orvos is a csodájára járt. Viszont, állandóan megállásnélkül harap, támad..amikor játékos hangulatában van. Rettentő élesek a fogai, emiatt már nagyon csúnyán néz ki a lábam és a kezeim... nem akarom bántani, pedig az orvos azt mondta kemény kézzel kell fogni. Mit javasoltok?
2009. ápr. 4. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Könyörgöm, a kutya 2 hónapos. Eddig az alomban volt, ahol a játék abban merült ki, hogy egymást nyúzták a kölykök. Harapdáltak, verekedtek. Ez természetes. Meg kell tanulnia, hogy másképp is lehet játszani.

Nem kell bántani (esetleg az orvostól kérdezném meg, hogy mit vár egy 2 hónapos kutyától)

Ha harap adj a szájába valamit, rongyozz vele, ha nagyon bevadul, akkor álj fel és hagyd ott. Nagyon hamar megtanulja, hogy a harapdálás jutalma az, hogy vége a játéknak és abba fogja hagyni.

2009. ápr. 4. 12:04
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Egyáltalán nem minden kiskutya csinál így, szóval az nem mentség, hogy eddig az alomban volt... Sőt én azt vettem észre, hogy aoknak a kutyái csinálnak így kiskorukban, akik megengednek neki mindent és ráadásul a kiskutya fajtája is olyan... A kiskutyának is tudni kell, hogy ki a főnök, vidd kutyaiskolába, tudtommal egy shar-pei nem a egyszerűbb kutyák közé tartozik. Ne nézd el neki, hogy harapdál, szerintem igenis szólj rá! N
2009. ápr. 4. 12:13
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
a vége lemaradt... Szóval egy dominánsabb kiskutyának nem nagyon fáj a szíve, ha a gazdi nem játszik vele harapdálás miatt... Nem kell annyira félteni, az anyja is megfegyelmezi... Nyugodtam szólj rá határozottan, keress ikyen témájú könyvetek, és tényleg vidd el kutyasuliba, hogy ne legyen később problémák!
2009. ápr. 4. 12:15
 4/10 A kérdező kommentje:
4 hetes kora óta nálunk van, mert a tulajdonosok hamar megakartak tőle szabadulni. A mamája pedig nem szoptatta. Ő játék előtt, után, helyett is harap. :)Természetesen nem fogom bántani, csak az érdekelne, hogy kinek milyen módszerrel sikerült leszoktatni erről a kutyusát?
2009. ápr. 4. 12:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
igaza van a 2.válaszolónak !ha ott hagyod harapdálás közben akkor csak még erőlteljesebben fog majd leközelebb mert azt hiszi h ő a falka vezér és így csak megdorgál ;szidd le és utána rakd az orra az elé a játékot és ha azt rágja vagy megharapja mondd neki h ügyes aztán tedd oda a kezedet ha megharap szidd le ha nem harap meg dicsérd meg nekünk ez bevált!
2009. ápr. 4. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lehet, hogy azért garap, mert nem tudta megtanulni, hogy hogyan is kéne viselkedni... 4 hetes az nagyon korán van... második voltam
2009. ápr. 4. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
62%
Az első válaszolónak igaza van. Ha harap a kutyus, akkor ott kell hagyni, nem kell vele játszani. Ha érzed,h nagyobbat harapott a kelleténél, akkor sikíts fel, ezzel tudatva,h fáj. Mivel ilyen korán el lett választva az anyjától és a testvéreitől nem tudta megtanulni,h mit szabad, és mit nem. Illetve,h hol van a határ, ameddig elmehet.
2009. ápr. 4. 14:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt egy régebbi kérdésre válaszoltam, már sokan feltették ezt a kérdést:

" én is ezért regiztem erre az oldalra legfőképpen mert ezt a kérdést tettem fel.nekem is 8 hetes volt a kutyám most már 4 hónapos múlt.az elején ezt fogja csinálni, nem kell aggódni csak játszani akar.csináld azt amikor ilyen játékot játszana akkor a játékai közül válassz ki 1et és amikor harapni, csipkedni akar rakd a szájába és azzal játszatok tovább.ne engedd hogy megharapjon, mert később ez gond lehet.ha meg beléd harap visíts fel mint 1 kiskutya, lehet hülyének néznek de a kutyus tudni fogja hogy fájt. ha meg akkor sem érti fordulj el tőle és hagyd abba a játékot.kitartás és türelem.vidd kutya közösségbe !3 hónaposan én mát vihettem oltott és egészséges kutyákhoz.remélem segítettem. "

lehet egy két adat nem egyezik de a lényeg ugyanaz.és tényleg vidd később kutyaközösségbe, így szocializálódik és nem lesz olyan hogyha meglát egy kutyát szégyenkezve kell majd elhúznod tőle mert egyből megakarja támadni. mi minden nap járunk.és nyugi kitartás, a mi kutyánk olyan 5-6 hónapos korára tanulta meg a dolgokat.úgy szinte mindent, hogy mit szabad mit nem és szinte egyből jöjjön oda hozzánk amikor elengedtük őt.

sok sikert a nevelséhez!

2009. ápr. 4. 20:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2009. ápr. 5. 10:56
 10/10 anonim válasza:
2012. máj. 18. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!