Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől ilyen a kutyám szőre?

Mitől ilyen a kutyám szőre?

Figyelt kérdés
Több hónapja folyamatosan hullik a szőre de most vagy 2 hete kezd őszülni/fehéredni vagy nem is tudom hogy mondjam! Sőt eddig mindig gyönyörű és fényes szőre volt de most nem szép és matt is :S Ez mitől lehet??? A közérzetével semmi baj, ugyan úgy játszik, kergeti a macskákat...mint eddig szóval így nem látszik hogy esetleg valami baja lenne! Féreghajtót is nem túl rég kapott!!! Mitől lehet ilyen a szőre? :S
2011. júl. 20. 00:58
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Egyébként trikolor színű, eddig nagyon szép volt! Nem olyan mint egy foltos tehén.. :D De most elég fura a sok őszes-fehér miatt :S
2011. júl. 20. 01:01
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős a kutya? Egy bizonyos kor után már természetes, hogy nem regenerálódik annyira a szőrzete, mint régen és bizony őszül, mattá és más textúrájúvá válik. Viszont ha még fiatal a kutya, akkor a nem megfelelő táplálás is okozhatja a rosszabb minőségű szőrzetet. Mivel etetitek?
2011. júl. 20. 01:01
 3/15 A kérdező kommentje:
3 éves! Főleg Darling tápot és konzervet kap! Néha Pedigrét! Meg nagyon ritkán más fajtát is, ha épp nincs a boltban olyan konzerv! Eddig is ezeket kapta és akkor nem volt semmi baja!
2011. júl. 20. 01:05
 4/15 A kérdező kommentje:
Néha kap csontot is!
2011. júl. 20. 01:05
 5/15 anonim ***** válasza:

darling, meg pedigree...ejha :((( azt tudod, hogy tápértékét tekintve ezek a tápok a béka segge alatt vannak, ellenben tele vannak ízfokozóval, szinezékkel, tartósítószerrel, az ízfokozó azért kell, hogy tollat csőrt, fűrészport és hasonlót szivesen fogyasszák a kutyák :( boltba ne vásárolj állateledelt, mert mind kritikán aluli :((

nem írtad mennyi idős a kutya, és milyen fajta...

2011. júl. 20. 01:13
 6/15 anonim ***** válasza:
Darling és Pedigree mellett nem csoda, ha nem szép a bundája. Adjatok neki minőségi tápot, attól szép fényes lesz neki.
2011. júl. 20. 01:20
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem kell mindig arra fogni mindent, hogy a pedigree rossz, ha eddig is ezt ette akkor szerintem nem attól van baja.

Szerintem vidd el állatorvoshoz, ki tudja milyen baja lehet. Valahol olvastam hogy ha nem működik jól a faggyútermelés akkor nem fényes a kutyák szőre. Mindenesetre nem ártana megnézetni dokival, az nem normális ha 3 éves korára a kutya megőszül.

2011. júl. 20. 01:30
 8/15 anonim ***** válasza:

jó minőségű táppal jobban lesz illetve adj neki tojást az fényessé teszi a szőrt és a bőrnek is jót tesz nyersen add neki

amúgy én 6-7 évig pedigreet meg darling,chappi-vel etettem a kutyámat semmi baja nem volt viszont amikro 7 éves volt akkor sokszor kihányta ezeket a kajákat és váltotunk select goldra viszont most hogy 9 éves acanát kap..

2011. júl. 20. 09:00
 9/15 anonim ***** válasza:
Adj neki neha elesztot, tojassargajat. Az en 13 eves kutyamnak is hirtelen szorproblemai lettek, oszult hullott. Szor/bortaplalo vitaminokat vettunk neki az allatorvosnal, elesztot es tojast kapott. De nem mindent egyszerre! Kb 3 het utan mar nagyon latszodott a kulonbseg. 2 honap multan eszre sem lehetett venni hogy volt problemaja. Remelem segitettem!
2011. júl. 20. 09:29
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

de bizony a táp a gond.a tápanyag problémák csak évek után jelentkeznek nem folymatos.

kérdező nézd meg a tápok összetételét 4% fehérje(csőr, toll, karom) a többi gabona. lótápot veszel a kutyádnak.

van egy csomó olcsó középkategóriás táp.

pl josera economy 20kg 7200ft. jahh és konzervet ne adj rosszabb mint a tápok amivel etetsz 80%a víz.

2011. júl. 20. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!