RÉMES dolog nőtt ki szegény kutyámból! MI LEHET?
Kullancs!
De semmiképpen se vegyétek le vigyétek állatorvoshoz mert ha rosszul veszitek le és egy része bennemarad elfertőződik!
kedves kérdező! gondolom már rég kiszedtétek a kutyusból a kullancsot. Ha máskor is lesz benne akkor így szedjétek ki:
egy gyors mozdulattal hirtelen rántással! ezt csinálhatjátok csipesszel vagy puszta kézzel is. ezt azért írom, mert végig olvastam a válaszokat és voltak olyan válaszolok akik butaságot írtak. sose tekergetjük a kullancsot meg birizgáljuk, irritáljuk, addig míg ki nem esik, ugyanis ilyenkor vissza öklendezi egy részét amit ki szívott, ilyenkor sokkal nagyobb a fertőzés veszély. nem kenjük be semmivel mert akkor is ugyan ez történik. és ha véletlenül benne szakad a kullancs feje mikor kitépjük nem kell pánikba esni mert azt a kutya szervezete,bőre ki fogja dobni. Én Zala megyében lakom és itt talán az egész országban a legmagasabb az előfordulása a kullancsoknak, én is jó párat ki szedtem a kutyámból és magamból is. Volt olyan hogy 1 óra leforgása alatt 7 db- ot szedtem ki magamból. ( persze azok nem voltak bennem annyit mint a te kutyádban hogy akkorára megtudják szívni magukat). nem kell tőlük megijedni nem olyan veszedelmesek mint azt sokan állítják, kb 100-ból 1 hordoz valamiféle betegséget, pl Lyme kor. Na persze pont miért ne a 100-ik csípne meg nem ?:( sőt erre nálunk Zalában rengeteg szárnyas kullancs van , ugyanezt a dögöt képzeld el ami a kutyádban volt csak légy nagyságú szárnyakkal, nem rád mászik hanem rád repül.. komoly mi? remélem a kutyusodnak nem lesz baja nem kapott el semmi betegséget, de viszont azt meg kell jegyeznem hogy a fajtiszta kutyák sokkal de sokkal érzékenyebbek a kullancs csípésre.
Köszönöm Dani!
.............................
Utolsó: Azért mert leesett róla magától, és kiváncsi voltam hogy baj-e, nem baj-e, lehetőségek, stb. Ennyi logika lehetne még benned is!
és leírtad valahova hogy azt szeretnéd megtudni? nem. ennyi logika lehetne benned is.
attól mert eltűnt te meg kiemelted attól mi honnan tudjuk hogy te most azt akarod tudni hogy mi van utánna? -.-'
amúgy is le van írva hogy csak egy kérdést tegyél föl. eltűnt, meg akarod tudni mi van ilyenkor írj ki egy másik kérdést. ennyi logika lehetne benned is....
Azt meg el ne hidd, hogy megdöglenek a kullancsok a vértől! =D Evolúciós zsákutca lenne, ha egy faj olyan kajával táplálkozna, amit nem tud megemészteni. Illetve, nem is ez, hanem az, ha azelőtt elpusztulna tőle, mielőtt szaporodhatna.
"A vérszívás időtartama a kullancs nemétől, és fejlettségi állapotától függ. A hím kullancs néhány óráig, míg a nőstény kullancs napokig is képes vért szívni. A peterakásra készülő kullancs azonban akár hetekig is csünghet az áldozatán.
Hogy ez idő alatt a vér ne alvadjon meg, a kullancs egyik nyálmirigye véralvadásgátló anyagot termel, ami meggátolja a vér megszáradását. A kiszívott vér a kullancs kesztyűszerű bélrendszerébe kerül, aminek hatására a potrohája babszem nagyságúra is megduzzadhat."
"A jóllakott és megtermékenyített nőstény kullancs a vérszívást követően lepottyan az áldozatáról. A hím kullancs a párzás után elpusztul. Megkezdődik a peterakás időszak, majd ezt követően nőstény kullancs elpusztul."
De egyébként mi lenne, ha utánanéznél valahol...? Csak beírod a Google-ba, hogy "lepottyant kullancs" vagy valami, ezt a fantáziádra bízom, és akkor ilyen, és ehhez hasonló hasznos oldalak kerülnek elő:
Itt mindenre van válasz, ha mégsem, feltehetsz egy kérdést szakembereknek, és ott normális válaszokat fogsz kapni. Mondjuk visszapofázni nem lehet a szakembereknek. =) De azért meg lehet próbálni. Ált. 2-3 napon belül adnak választ a feltett kérdésekre, és biztosan használható választ kapsz, nem úgy, mint itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!