Elegem van ebből a kutyából! Nem bírom már! Mit tegyek?
Állandóan elszed valamit és szétrágja. Nem tudom olyankor elkapni. Ma már 2 bugyimat dobtam ki mert elvette és szétrágta. Most épp kint rágja a mosogatószivacsot, tiszta kosz minden, pedig épp most takarítottam. De inkébb bezárkóztam, hogy ne is lássam nem bírom már elviselni állandóan csak ezt csinálja. Bármit talál ellopja. Kaját főleg, de nem csak. Cipőket tönkreteszi. Nem bírok vele. Kikészít idegileg. Mit csináljak??
Odadni nem fogom senkinek, mert amúgy imádom de ilyenkor teljesen kikészít, az előbb már alig kaptam levegőt olyan síró és dührohamot kaptam mikor megláttam hogy most meg a szivacs van a szájában. 2 naponta kell vegyek újat, mert mindig szétszedi.
igen kölyök, 4 és fél hónapos. Esténként 2-3 órát kint vagyok vele, reggel 7 körül meg olyan 40 percet. Ebben a hőségben hova menjek vele? Ő se bírja, én se. Meg dolgom is van itthon, takarítok, főzök stb.
Elaltatni?? Na ez még viccnek is rossz volt. Tényleg imádom a kis rosszcsontot, csak az előbb nagyon kiakadtam rá, peidg általában tudom kezelni a helyzetet. Azért köszö a válaszokat
Ha megrág valamit vagy hasonló dolgot csinál, akkor üss egyet rá! Ne olyan hatalmasat, persze, csak úgy, hogy ő is észrevegye, hogy ez meg az rossz. "Rossz kutya!"
Ha valami jót csinál, adj neki jutalomfalatkát, simogasd meg és mondogasd, hogy "okos kutya".
Ha nem szobatiszta (mert feltételezem, hogy nem az), rakj ki egy táláct kibélelve szalvétával. Ha esetleg máshová végezte a dolgát, akkor fogd meg a kutyát, rakd a tálcára az ürüléket és mond a kutyának, hogy ott a helye.
Létezik még kutyapelenka is.
Vidd sétálni is! Bár az tényleg nem segít a kapcsolatotokon, hogy más kutyával van... Inkább szeretgessed, mindig simogasd és mondd neki, hogy milyen aranyos. Ha rossz, akkor viszont büntesd meg valahogy!
Mivel kölyök, ezért vegyél neki rágókát, meg csörgőlabdát. Ha veszel neki egy olyan papucsot vagy plüsst, amit nyugodtan szétrághat, akkor valószínűleg csak azt fogja rágni, máshoz nem igazán fog nyúlni.
Olyat is játszhatsz vele, hogy bedugod a kezed a paplan alá, ő pedig azt hiszi, hogy az egy patkány, és utána fog szaladni! (nem mindig válik be, mert a kutyák rájönnek egy idő után, hogy az a te kezed)
Ó, és azt kifelejtettem, hogy még kölyök, tehát még sokat fog változni! Egy idő után megunják a rágcsálást.
Ne add el, ne vidd menhelyre (az a legrosszabb, ott nem is törődnek vele!!!!), ne altasd el (Úristen...)!!
Tartsd meg, megszeretitek egymást és majd hűséges lesz hozzád! Esténként akkor mindig hozzád fog bújni. Nem hiszem, hogy leakarsz maradni ilyen aranyos pillanatokról.
Sok sikert!
- előző -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!