Mi a vélemény a komondorról?
Nekem a szüleimnek van, és nagyon szeretik.
Szerintem barátságos, és a többi kutyával is jól kijön.
Házörzés terén is jó, már csak a mérete, és a mély hangja miatt is.
Egyedüli negatívum csak a hosszú szőre.
Más jellem, mint a puli. Sokkal függetlenebb, megáll a saját lábán, nem ugrál, egy teljesen határozott és higgadt kutya. Saját döntéseket hoz, nem fog a lábad mellett lenni és nem fog ugrani az első szavadra. Ugyanakkor ha szükség van, ő az első, akire számíthatsz. Nincs szüksége nagy sétákra, gondoskodik a saját mozgásigényének levezetéséről, tehát gondolhatod, hogy heti egy - két alkalommal elég elvinni sétálni. Szőrzete nyáron lehűti, télen pedig fűti, pont erre az éghajlatra termett kutya.
A feladatát teljes mértékben és pontosan elvégzi. Általában tökéletes házőrző, de lusta kutya. Viszont a másik kutyáddal jó páros lennének, hiszen a puli egyből megy ugatni, akkor a komondor is megnézi, mi a helyzet. Ha úgy látja, beleavatkozik majd. Gyerekeket nagyon tudja szeretni, de hozzájuk szoktasd. Állatokkal nem szabad hogy baja legyen, hiszen régebben is őket vigyázta. Más kutyákkal nem fog játszani, de bántani se fogja.
A hazai tenyészállomány nagyon jó, tudom ajánlani a jó hírű kenneleket. Majd utánanézel.
Sok sikert! Nagyon jó fajtát választottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!