Milyen kutyusokat lehet panelba tartani?
bichon, tacskó, palota pincsi,csivava, spániel, mopsz ,francia bulldog, boston terrier stb
amúgy tényleg lehet szinte minden féle kutyát tartani de sok mozgás kell neki..
amiket leírtam még azokat is naponta 2-3xor lekell vinni félórára vagy annál többre ...nekem bichon frise-em a meleg miatt viszem le csak kétszer reggel fél óra este meg 45 perc kb..de amikor nincs ilyen dög meleg és nem esik az eső akkor a naponta 3 szori sétáltatás megvan..viszont egy nagy testű kutyával nyilván többet kell lent lenni ha le is viszed 3 szor akkor legalább 1 órára..
Panelban semmiféle képpen NE TARTS nagyméretű kutyát!!! Ezzel csak "kínzod" az állatot. Ha már kutyára gondoltál akkor én a kistermetű kutyusokat ajálnám. Ide írok neked pár példát:
Chihuahua (csivava), West Highland White Terrier (westi), Bolognese, Havanese, Yorki (ebből lehet mini és extra mini is) Tacskó, Mopsz, Shi Tzu, Törpe Uszkár. És még a Beagle bár ennek nagy a mozgás igénye. De azért ne felejts el, hogy indegyiknek szügsége van mozgásra!!Naponta 3-4 alkalomra le kell vinni sétálni :)
Miért kell olyannak beleugatnia akinek életében nem volt kertes házon kívül, lakásban kutyája????
Nekem van egy labradorom és egy kopó keverékem, valamint egy bc-m....lakásban. Óh mi szörnyû. Szerencsétlenek naponta csak 3 órát mozognak. Heti kétszer futunk 10 km-t és hétvégente mindig van valami kiruccanás, verseny, úszás stb., ezen kívül egy héten két edzés. Nem rombolnak, nem vonyítanak. Tény h (nekem) macerásabb lakásban tartani ôket, de nekik semmi problmájuk nincs ezzel. A kutyában az a fantasztikus h alkalmazkodik a gazdájához! És nem lehetetlent kérünk tôlük...
De ugyanezeket tudnám elmondani a "nem kistermetû kutyát lakásban tartó" ismerôseimrôl - nevezetesen: dán dog, berni pásztor, szintén egy labrador, golden, cane corso, ír farkas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!