Miért akarnak annyian fajkutyát, miért nem jó a menhelyi?
Miért jobb egy fajkutya, mint egy keverék?
A keverékek köztudottan értelmesebbek szoktak lenni, a menhelyi kutya pedig a leghűségesebb és hálásabb társ amit ember magának kívánhat...
Akkor mégis miért vannak csurig a menhelyek?
(nekem 2 menhelyim van és egy fajtiszta KÁJom, de a KÁJt apám akarta.)
megjegyzem nem is foglalkozik a KÁJjal, én csinálok mindent (tanítás, stb.), a magyaragár-németjuhász keverékemet úgy hoztam el menhelyről, hogy maga alá pisilt az ember látványától, de esküszöm SOHA nem kellett neki kétszer elmondani.
Olyan értelmes kutya, hogy csak lesek... Persze ez szerencse kérdése is, hogy ilyen jó természetűt fogtam ki, na de értitek mit akarok mondani?...
meg nem ártana egy szemüveg ;)
ha már én szedjek nyugtató akkor te meg vegyél szemüveget :D
de most tényleg...
ÖÖÖ...88%-os vagyok. Most min ment a vita? Nem nagyon értem. Pont a vizsla mentőkről olvasgattam, azért reagáltam. Tetkós kutyák is szoktak menhelyre kerülni, akik bizonyítottan fajta tiszták. Pont a vizsi mentőknél láttam ilyet, és ha jól tudom a Futrinkások csinálják még pluszban a mentést. A legtöbb fajta mentő háta mögött van menhely is, vagy onnan mentik az adott fajtát.
Ezt nem kötözködésnek szántam, csak "megütötte a fülem". De lehet, hogy félreértettem a mondatot.
Nem hinném én sem, hogy egy keverék okosabb a többi kutyánál, de nem is szabad lenézni azért, mert keverék. Lehet, hogy lutri, hogy mit fogsz ki, de legalább nem 50-100 ezerért megvett lutri. Ha valaki fajta tisztát akar, akkor vegyen tenyésztőtől, ha meg zsákba macskát, akkor miért adna érte súlyos összegeket. Na de nekünk még fel kell ehhez nőnünk. A németek büszkén sétálgatnak hazánkból mentett keverék kutyáikkal. És annál büszkébbek, minél szánalmasabb előéletű kutyusuk van, olyan, amitől itt röhögve elfordulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!