Miért akarnak annyian fajkutyát, miért nem jó a menhelyi?
Miért jobb egy fajkutya, mint egy keverék?
A keverékek köztudottan értelmesebbek szoktak lenni, a menhelyi kutya pedig a leghűségesebb és hálásabb társ amit ember magának kívánhat...
Akkor mégis miért vannak csurig a menhelyek?
(nekem 2 menhelyim van és egy fajtiszta KÁJom, de a KÁJt apám akarta.)
megjegyzem nem is foglalkozik a KÁJjal, én csinálok mindent (tanítás, stb.), a magyaragár-németjuhász keverékemet úgy hoztam el menhelyről, hogy maga alá pisilt az ember látványától, de esküszöm SOHA nem kellett neki kétszer elmondani.
Olyan értelmes kutya, hogy csak lesek... Persze ez szerencse kérdése is, hogy ilyen jó természetűt fogtam ki, na de értitek mit akarok mondani?...
óóó istenem az ilyen nem érdemel kutyát...
amúgy meg milyen betegsége lehetne?... a menhelyről oltásokkal, féregtelenítve hozza el...:P
Kezdő kutyásnak én pl nem ajánlanám a menhelyi kuttyokat. Aláírom, van köztük nagyon sok aranyos, rendes kutya, de van sok sérült, problémás is. Kölyökkutyát meg igen nehéz kifogni. Talán ezért szeretnének fajtatisztát. Úgy érzik, ha megismerik a fajtát, akkor megismerik a kutyát is. Ez természetesen nem mindig van így, de azért nagyjából lehet számítani a tulajdonságaira. Na meg ha jó helyről veszi az ember, akkor kevesebb az esély az idegbeteg kutyára.
A menhelyi kutyik közt meg azért előfordul, hogy lappang benne az ideg és egyszer csak kitör. :(
hát én pont fajkutyákról hallok ilyen rémtörténeteket, hogy nekitámad a gazdának...
ugyanolyan kiszámíthatatlan egy menhelyi, mint egy faj, illetve ugyanolyan kiszámítható, minden nevelés kérdése...
ááá... aki meg ennyire bizonytalan, az fajkutyát se vegyen...
Akkor minek tenéysztettek ki akármilyen fajtát is, ha a keverékekkel értelemsebbek? Ez egy fölösleges kérdés, amire nincs értelmes válasz.
Van aki azért vesz faj kutyát, mert amit akar azt nem találta meg a keverékekben, vagy ugyan ez fordítva is igaz.
Az is vonzó lehet, hogy a fajtatiszta kutyáknál, tudod, hogy körülbelül mire számíthatsz, miylen a viselkedése stb( persze különcök mindig vannak).
A keverékekben meg az a jó, hogy mindegyik különbözik és sokkal szeretetgombócabbak mint egy jóvilágba született pedigrés. Ez van.
Butaság azt mondani, hogy a keverék vagy a menhelyi kutya értelmesebb vagy hűségesebb. Ez nem ettől függ.
Fajta tiszta kutyát pedig azért tartanak emberek, mert szeretik az adott fajtát. Ezért leszólni őket nem szabad.
Én megmondom őszintén, soha nem tartanék szánt szándékkal keveréket. Volt 2 is, mert utcáról befogadtam őket, de konkrétan keveréket nem keresnék, ha kutyát akarnék. Se menhelyre nem mennék, mert nem ismerem az adott kutya előtörténetét, még ha fajta tisztának tűnik, akkor sem. Én akarom kiválasztani a kutyát, amelyik az enyém lesz. Meg akarom nézni a tenyésztőt, kérdezni akarok tőle, látni akarom a szülőket, egyéb felmenőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!