Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a beagle-ről?

Mi a véleményetek a beagle-ről?

Figyelt kérdés

Csak beagle tulajdonosok válaszát várom vagy akinek volt már beagle.

Olyat ne hogy azt hallotam hogy... meg hogy szerintem aranyos kíméld a bill.-t miattam ne koptasd csak ha volt már beagle kutyusod.

2011. júl. 13. 22:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Igen, csak és kizárólag sok szabadidejű embernek felel meg, és nagyon ideális lakásba. Ha nem foglalkozol vele eleget, megkeseríti az életed.

Tényleg nagyon nehezen kezelhetőek, és bár én első kutyának vettem, nem ajánlom annak. Nagyon rákészültem, és nagy pofáraesés volt, amikor nem bírtam vele. Már megoldottuk a problémákat, és tökéletes társ. Órákat sétálok vele minden nap, és muszáj is, mert nagyon sok az energiája és le kell fárasztani agyilag és testileg is, amire én nem vagyok elég, tehát kutyák közé is viszem, hogy sokat szaladgáljon velük.

Aki azt mondja, hogy buták, az nem látta még az enyémet. A kutyasulis oktatók is odavannak, hogy milyen okos. Hihetetlen gyorsan tanul - gyorsabban, mint az "okos" fajták.

Ha veszel, akkor mindenképp szukával kezdj, mert egy kannal valószínűleg még nehezebb dolgod lenne.

2011. júl. 13. 22:17
 12/28 Draug válasza:

Mert épp én jártam erre, és gondoltam ez is elmegy némi közvetett tapasztalatnak :P

Amúgy egyszerre volt neki a három :D De egy éven belül túl is adott rajtuk... nem volt elég ideje foglalkozni velük.

2011. júl. 13. 22:19
 13/28 anonim ***** válasza:

Mifelénk is divat lett a panel-beagle. És elkeserít, amikor látom őket, hogy mennyire húzzák a pórázt, és mennének és futnának.

A sok szabadidő még nem minden, ehhez a fajtához az kell, hogy Te magad is aktív életet élj. Fussál vele, vagy túrázzatok hatalmasakat. És vigyázz, mert kopó, aki ha szagot fog, akkor elkezd rohanni.

Ez az általános vélemény itt nálunk. Bár tudom ez nem számít, hiszen nekem még soha nem volt. Amúgy tetszenek, de nem tartanék, mert városban gyakorlatilag lehetetlen kielégíteni az igényeit.

2011. júl. 13. 22:20
 14/28 anonim ***** válasza:

a panel nem rossz akkor ha tényleg sok szabadideje van a gazdinak mert akkor órákra is leviheti, megfuttathatja, rendesen lefáraszthatja.

Ha így lakna egy panelban még mindig jobb lenne mint egy kertesháznál a kert végébe egy 5m-es kennelbe zárba egész életében. nem?:)

2011. júl. 13. 22:22
 15/28 anonim ***** válasza:
A lányoméknak 2 kan kutyájuk van. A kerítést szétrágják, a füvet éllandóan kigödrözik.Egy perc nyugtuk sincs, midig rohangálnak. Aranyosak, de sok türelem kell hozzájuk. Panelban el sem tudom képzelni.
2011. júl. 13. 22:25
 16/28 A kérdező kommentje:

jaj nem ugy gondoltam hogy nem számít de mondjuk ha vki azt mondja h jaj az aranyos akk vegyél érted?

amugy az tuti hogy mozogna eleget mert én is sokat járok bicajozni (mondjuk az megfelelne hogy elviszem az 5km re lévő tóhoz ott úszna visszafele meg elmegyünk egy rétre ott sok kutyus szokott lenni majd onnan haza akkor kimozoja magát mert ugye én bicajjal ő meg fut mellettem), de persze ez csak a mozgási rész a séta az külön lenne

amugy volt nekem egy kutyusom (keverék) és őt egyszer megtámadta egy beagle de ugy semmi komoly nem volt

2011. júl. 13. 22:25
 17/28 A kérdező kommentje:
amugy nálunk is sok a panel beagle:D azért is gondoltam beagle re
2011. júl. 13. 22:26
 18/28 anonim ***** válasza:
Ezt minden nap megcsinálod? Esik,he fúj?
2011. júl. 13. 22:27
 19/28 A kérdező kommentje:

télen persze nem viszem úszni de ha minden nap tudok tekerni 15-20km et akkor most nem mind1 ha ott fut mellettem egy kutya is?:D

persze ha szakad az eső akkor nem fogok bicajozni én sem de egy-két napot a kutya is kibír anélkül hogy fusson nem?

és amugy télen is eljárok bicajozni ha tehetem akkor minden nap (ha nem tehetem akkor azért mert nem jó a bicaj) tehát a mozgása nem venne el szabadidőt tőlem csak a sétáltatása de az nem sok napi egy-két óra(séta alatt a pisilést kakálást értem)

2011. júl. 13. 22:30
 20/28 anonim ***** válasza:
22:17 vagyok. Ha kitartó vagy, és ezt tényleg rendesen csinálod, akkor tökéletes. De ezen kívül kell érteni a neveléséhez is, úgyhogy kutyasuliba is el kéne vinni. Nekem sokat segítettek, pedig előtte elolvastam mindent neveléssel kapcsolatban.
2011. júl. 13. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!