Nem bírom, mit csináljak? (lent)
Már nem tudok kihez fordulni, kérlek segítsetek mert nem bírok a kutyámmal. Golden Retriever, 13 hetes kan. Állandóan ugrál, harapdál. Minél jobban rászólok, ő annál jobban csinálja, és igen feszült vagyok, mert tudom, hogy ha kimegyek nem tud lecsillapodni. Itt bőgök kínomba.. nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog rám hallgatni. De persze minden más megy, de amit nem szabadna........
Nem érti meg, hogy NEM!!!! Hetek óta ezzel kínlódok. Eleve vannak problémáim, és a kiskutyám rá tesz egy lapáttal :'( Kérlek segítsetek!! Családom picit zűrös..... és nekem csak a kiskutyám van, akit nagyon szeretek .. ne áhh :'( Hogyan csináljam? Leülök a plédre azonnal megállíthatatlan. Értem én, hogy kölyök meg játékos, de ez leírhatatlan :( Feltettem egy hasonló kérdést, ott adtatok tippet, h ha felugrik, fogjam meg a 2 lábát, ne nézzek rá, ne szóljak semmit sem.. Kipróbáltam, de nem bírom, mert harapdál de kegyetlenül, hogy engedjem el, ha elengedem, akkor meg abban a minutumban ismét felugrik. A szüleim meg haragszanak mindenért, ha ilyen meg olyan kárt csinált, és hogy tanítsam meg rá, hogy nemszabad, meg hasonlók. Könnyű azt mondani.. mindent rám hárítanak, elvárnak mindent, de ők semmit nem tesznek..
Köszönöm a Válaszokat! A kiskutya az enyém, és 3 évet vártam rá! Nem ő az 1. kutyusom, de viszont ő az 1. aki kölyök ként került hozzám. Minden rendben ment az elején, de most elutaztam 2 hétre, tegnap jöttem haza, eleve fel voltam húzva. Tudom, hogy nem így kellett volna reagálnom a viselkedésére. Más kutyák közelébe még nem mehet, mert nincs meg a kötelező oltása, 1 hiányzik így víz közelébe sem vihetem.. ma megyünk oltani :) Megy neki az Ül, Marad, Gyere, Hozd ide, Kérem szépen. Sok időt töltök vele, csak mondom, hogy elutaztam, visszajövök és ez van! De egyébként az, hogy felugrik, harap, ez mindig is így volt, csak tegnap el durvult. Olyan kellemetlen, hogy ha vendégünk van, vagy eljönnek a barátaim felugrik, és beleharap a ruhájukba, és olyankor megállíthatatlan, kiszakítja a ruhát.. Tegnap este ki mentem hozzá, és nyugodt volt, leültem a földre, ő meg odatette a térdemre a fejét :)
Most akkor melyik módszert használjam a felsoroltak közül? Nem szeretném összezavarni :)
Köszi a válaszokat. Van rágókája, és sok játéka, labdája azokkal szokott játszani, hogy odahozza nekem, ideadja és pedig eldobom visszahozza :)
Nemsokára megfürdetem, eddig még 1x volt megfürdetve, de most, hogy eső is volt sárdarabkák vannak rászáradva igaz most kifésültem, de inkább meg is fürdetem. A szárítást nem szereti.. törölközővel áttöröltem nagy nehezen..de aztán szalad bele a porba.. Ezen még alakítgatok :)
Köszi a válaszokat! :) A könyvet szerintem megveszem :)
Pórázra-sétáltatásra szoktatás tanítás módszerek? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!