Nem bírom, mit csináljak? (lent)
Már nem tudok kihez fordulni, kérlek segítsetek mert nem bírok a kutyámmal. Golden Retriever, 13 hetes kan. Állandóan ugrál, harapdál. Minél jobban rászólok, ő annál jobban csinálja, és igen feszült vagyok, mert tudom, hogy ha kimegyek nem tud lecsillapodni. Itt bőgök kínomba.. nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog rám hallgatni. De persze minden más megy, de amit nem szabadna........
Nem érti meg, hogy NEM!!!! Hetek óta ezzel kínlódok. Eleve vannak problémáim, és a kiskutyám rá tesz egy lapáttal :'( Kérlek segítsetek!! Családom picit zűrös..... és nekem csak a kiskutyám van, akit nagyon szeretek .. ne áhh :'( Hogyan csináljam? Leülök a plédre azonnal megállíthatatlan. Értem én, hogy kölyök meg játékos, de ez leírhatatlan :( Feltettem egy hasonló kérdést, ott adtatok tippet, h ha felugrik, fogjam meg a 2 lábát, ne nézzek rá, ne szóljak semmit sem.. Kipróbáltam, de nem bírom, mert harapdál de kegyetlenül, hogy engedjem el, ha elengedem, akkor meg abban a minutumban ismét felugrik. A szüleim meg haragszanak mindenért, ha ilyen meg olyan kárt csinált, és hogy tanítsam meg rá, hogy nemszabad, meg hasonlók. Könnyű azt mondani.. mindent rám hárítanak, elvárnak mindent, de ők semmit nem tesznek..
Szia!
Én nem nagyon értek az ilyesmikhez de ajánlom nézd ezeket a műsorokat ezek sok hasznos dolgot mutatnak: A póráz két végén, Csodálatos kutyadoktor nem tudom melyik csatornán megy de szerintem az Animal Planet-en. Remélem beválik, sok sikert!
Hát nálam a harapdálásra bevált, hogyha elkezdi, elkapom a pofáját és összeszorítom - mondom közben, h "nem". Eleinte gyengébben, ha nem érti, erősebben vagy hosszabb ideig.
De így a leírásodból azt veszem ki, hogy tele van energiával. Vidd kutyatársak közé, hogy levezesse az energiáit, neki még a játék a dolga! (Te is játszhatnál vele, labdával, vagy birkózni, de úgy látom, most erre Te nem vagy alkalmas) Vagy vidd el futni, ilyesmi.
Fáraszd ki!
És ne csüggedj!!! :)
én is ajánlom a csodálatos kutyadoki című műsort hétköznaponként 18:00 kor megy a national georaphicon..
vidd el úszni az nagyon elveszi a kutyák energijáját, sokat sétáltasd meg játsz vele...de a kutyasuli szerintem jó lenne ott más kutyákkal is lenne és játszhatna..
Szia!
Az én kutyám is kicsit agresszív volt, most 8 hónapos, odafigyeléssel és oktatók segítségével már egész óvatosan harap, ha játszik pl. Nem tudta, hogy hol a határ és a hegyes kis fogaival elég szép sérüléseket okozott:)
Igazából itt egy nagy gondot kell megoldanod: most azt gondolja, hogy ő a falkavezért, te és a családod pedig az alárendeltek. Azért teszi, amit tesz, mert tudja, megteheti. Határozottan nyomatékosítani kell a kutyában azt, hogy NEM, nem ő a góré, hanem TE! Ez hosszabb időt vesz igénybe, hidd el, ha egy picit kitartó vagy, sikerülni fog leállítani. Amúgy az én kutyám is hiperaktív, muszáj minden nap kifárasztani, de jó, hogy mindenki azt írja meg mondja, hogy naponta több órát, persze... Könnyű azt kérni:D Mi is dolgozunk a pasimmal, napközben csak 10-10 percekre visszük ki. Reggel vagy este szoktam több időre, de nem órákra, max 1-re:P Hétvégén meg vidéken vagyunk, ott van jóóó nagy telek...
Na, szóval a lényeg, küldök neked olvasmányt, amit ha elolvasol és betartasz pár hónapig, nagyon-nagyon hasznos lesz és a kutyád érteni fogja a jeleket előbb vagy utóbb. Sajnos muszáj kitartónak lenni. Amúgy a kutyasuliban ha egy kutya harap, agresszív, arra szó szerint rá kell ülnünk, száját összefogni, no nem annyira, hogy fájjon neki, csak hogy értse, ő az alárendelt tag a falkátokban. Ez a kutyák felfogása, csak a szabályokat kell betartani.
Sok sikert!:)
A kutyák fegyelmezésének van egy elég jól bevált módszere. Az amit a saját anyjuk tesz velük, ha túllőnek a célon. A nyaka táján markold meg érezhetően, ( nem baj, ha kicsit fáj neki) nyomd a földre, és úgy mondd neki határozottan, hogy NEM! És ezt csináld mindaddig, amíg rád ugrál, harapdál. Ha kell naponta százszor. Ebből a testhelyzetből nem tud sem felugrani, sem harapni. A kutyának ez a grabancon fogás, amiből nem tud szabadulni, kellemetlen, és jelzi, hogy te vagy a "főnök". Azt hiszem, sajna te rontottad el. A mi kutyáink, ezt csak a lányommal csinálták, aki leguggolt hozzájuk, gyömöszölte, hempergette őket. Nagyon "édesek" voltak, 4-5 kilós korukig. Csak aztán 20, meg 60 kilósak lettek, és az annyira már nem "édes", és nem is kellemes.
Nagy tanulság, hogy egy kutyával csak olyasmit játsz, ami később sincs terhedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!