Nem bírom, mit csináljak? (lent)
Már nem tudok kihez fordulni, kérlek segítsetek mert nem bírok a kutyámmal. Golden Retriever, 13 hetes kan. Állandóan ugrál, harapdál. Minél jobban rászólok, ő annál jobban csinálja, és igen feszült vagyok, mert tudom, hogy ha kimegyek nem tud lecsillapodni. Itt bőgök kínomba.. nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog rám hallgatni. De persze minden más megy, de amit nem szabadna........
Nem érti meg, hogy NEM!!!! Hetek óta ezzel kínlódok. Eleve vannak problémáim, és a kiskutyám rá tesz egy lapáttal :'( Kérlek segítsetek!! Családom picit zűrös..... és nekem csak a kiskutyám van, akit nagyon szeretek .. ne áhh :'( Hogyan csináljam? Leülök a plédre azonnal megállíthatatlan. Értem én, hogy kölyök meg játékos, de ez leírhatatlan :( Feltettem egy hasonló kérdést, ott adtatok tippet, h ha felugrik, fogjam meg a 2 lábát, ne nézzek rá, ne szóljak semmit sem.. Kipróbáltam, de nem bírom, mert harapdál de kegyetlenül, hogy engedjem el, ha elengedem, akkor meg abban a minutumban ismét felugrik. A szüleim meg haragszanak mindenért, ha ilyen meg olyan kárt csinált, és hogy tanítsam meg rá, hogy nemszabad, meg hasonlók. Könnyű azt mondani.. mindent rám hárítanak, elvárnak mindent, de ők semmit nem tesznek..
23:44 teljesen igazad van:-)) Nekünk egyébként ezt a "kicsit megszorítod nyakmagasságnál, és lenyomod a földre" technikát, pont egy kutyaiskola oktatója mondta és mutatta. Ráadásul nem is egyszer láttam a saját kutyáinknál, hogy az anyakutya TÉNYLEG, PONTOSAN UGYANEZT csinálja, és neki is bejött:-)))
Amiről az a tanács szól, hogy "szöveggel", és szomorú arccal mondjuk el a kutyának, ha rosszat tesz, biztosan beválik. Majd. Néhány hónap múlva. De addig "kutyanyelven" kell az értésére adni, hogy mit tehet, mi tilos, és ki a "főnök". A kérdező - szerintem - kikönyörgött magának egy kiskutyát úgy, hogy gőze sem volt róla, milyen nehézségekkel jár az ilyesmi. Tehát gyors, és viszonylag hatékony megoldásra van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!