Mit gondoltok a kutyaruhákról? (napszemüveg, pólók, kabátok, cipők stb. )
14.12-es,te nagyon sötét vagy!
Olyan nincs,hogy egy kutya "menőbbnek"érzi magát a ruha miatt,ez a te agyszüleményed.
Persze hogy dugja a fejét a sapkába,gondolkozz már egy kicsit!Tudja,ha ráteszed azt a nevetséges giccset,séta jön,annak örül.
Az én kutyáim is örülnek,ha rájuk teszem a pórázt,tudják,séta jön.Annak még jobban örülnek viszont,mikor kint a pusztákon leveszem róluk.
Az a baj,hogy sok idétlen emberi tulajdonságokkal ruházza fel a kutyát.
A kutya nem a sapkának örül hanem annak,hogy tudja ha ráadják séta jön.
A papucs,meg cipő is idétlen,hiszen a kutya ragadozó állat,és tudja hogy hova,hogyan lépjen..Egy cipőben elveszti az ösztönét..
Érdekes hogy 20-30-50-100 évvel ezelőtt senki nem öltöztette babaruhákba az ebeket.Mégis szépen elvoltak az állatok..
Attól meg hogy kifestik a kutya körmét már tényleg állatkínzás.
Az én kutyámnak is van ruhája pedig nem kis szőrrel rendelkezik, de télen még is kell rá. Mikor lent vagyunk a futtatón másfél két órát át fázik a 40centis hóban, mikor a kutyám 25centis és csak pattog a hó tetején. Mikor csak 10-20 perces sétákra megyünk le akkor persze nem adom rá.
Egy ruhája van egyébként, mert egy nap csak egyszer adom rá, szóval mire másnap rá adom megszárad.
Még amit esetleg érdemlegesnek tartanék az a cipő lenne, mert a talpa is nagyon át szokott fagyni, bele tapad mindig olyankor szegény három lábon ugrál szedegetem ki a hógubacsokat a talpából. De azért az annyira nem vészes, és nem akarok majmot csinálni a kutyámból.
A többi kelléket teljesen feleslegesnek tartom. Van mikor jól jön, de túlzásba sem kell vinni. És sajnos bizonyos emberek hajlamosak átesni a ló túloldalára.
egész nap vele foglalkozom,meg játszok vele,együtt alszunk délután..minden percben velem van..
de szerintem ez olyan,hogy kinek a pap kinek a papné
Én a cipőket kifejezetten szeretem, nagytestű kutyáim vannak de nagyon sokat járunk a városban és jó, hogy üvegcserepeken és ilyeneken is simán át lehet vele menni (Amerikából hozattunk tapadós gumitalpú cucc) a mozgólépcsőn se kell aggódnom, hogy becsípi az ujját és simán tudunk vele utazni pedig régen ez nagyon körülményes volt, meg télen a só kimarta a lábukat. Plusz az is jó, hogy ha megyünk kórházba vagy hasonló helyre terápiázni akkor csak váltócipőt kell cserélnünk és már nincs az a fertőtlenítéses macera.
Az esőkabát szintén nagyon szuper mert hosszú szőrűek és lakásban vannak így ha csak egy pisire viszem le őket akkor nem kell utána félórát a megszárításukkal töltenem, nem tiszta vizes a lakás.
valamint az agaramnak van télikabátja...nélküle ki se teszi a lábát a lakásból...konkrétan remeg mint a nyárfalevél de mivel sivatagi fajta ez érthető...nemigazán növeszt aljszőrt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!