Elkezdhetek ÚJ kutyafajtákat ki "kísérletezni"?
Mi kell ahhoz, hogy ÚJ fajtákat létrehozzak?
Sok kutya tetszik magába, de kíváncsi vagyok, milyen lehet összepárosítva.
pl: Bullterrier-beagle
Husky-vizsla
Dobermann-argentin dog
agár-labrador
boxer-rotweiler
németjuhász-komondor
csivava-foxi
alaszkai malamut-puli
angol masztiff-angol véreb
Elkezdhetem ezeket összepárosítani?
"Érdekes, "eltűnt" a kérdező..."
Nem, még itt vagyok, és elolvastam mindent!
És mi az a baromság, hogy csivava-foxi kutyából lesz keverék?
Akkor szerintetek hogy jött létre a argentin dog, rotweiler, husky...stb?
Azokban is van vagy 7 féle "keverék" ne röhögtessetek már!
Jesszusom kérdező, te most ezt komolyan írtad?
Szánalmas, hogy egy fajtatiszta kutya kitenyésztéséhez hasonlítgatod a terved, hogy keverékeket hozz létre. Szerinted ezek a fajták úgy jöttek létre, hogy 1-2 kutyát összepárosítottak és hipp-hopp meglett? Hát egyáltalán nem, és mivel látom, hogy gőzöd sincs a témáról, elárulom: hosszú-hosszú évtizedek eredménye egy új fajta, rettentő nagy szaktudás, türelem és még sorolhatnám, mi kell hozzá! Attól, hogy te felelőtlenül elkezdett kutyákat keresztezni, nem hozol létre új fajtát. Nem értesz a genetikához, az állatorvosláshoz, se semmihez (ha már ilyen kérdés megfordul a fejedben, tuti nem), ami ehhez kell, akkor mégis mit akarsz? És még te adod itt az okost, hogy de hát ezeket a fajtákat is úgy hozták létre, hogy keresztezték a kutyákat... Igen, csak nem így a hasukra csaptak és összepároztatták a kutyákat, hanem minden kutya legelőnyösebb tulajdonságát próbálták "összerakni". Ezen felül a tenyésztésnek mindig volt célja, pl. egy jó munkakutya kitenyésztése, te meg csak azért akarod ezt, hogy megnézd, hogy néznének ki a kutyák. Alaszkai malamut - puli, na ennek mi értelme lenne, nagyokos? Egy szánhúzó kutya és egy terelőkutya, hogy terelgesse a szánt északon vagy mi? Inkább fizess le egy grafikust vagy mit tudom mit, és lerajzolja neked, hogy nézne ki, érző lények életével ne játszadozzál már! És lehet most szidni, meg amit akarsz, de ez az igazság.-.-
"ráadásul tele vannak a menhelyek"
Akkor kiviszem a kutyákat Afrikába, úgyse tudnak ott mivel játszani a gyerekek.
Akkor jobb, minél előbb elkezdeni.
Keresek szponzorokat, akik támogatják az új fajtákat!
"Akkor szerintetek hogy jött létre a argentin dog, rotweiler, husky...stb?"
Hát nem úgy, ahogyan azt te elképzelted, mert ekkora "hozzáértéssel" össze-vissza keverékeknél tovább nem jutsz!
annyira hülye vagy istenem mint a seggem.
és a legjobban azt imádom, hogy felteszed a kérdést, hogy lehet e. mi leírjuk hogy nem és mi vagyunk a hülyék pedig csak a kérdésre válaszoltunk. tudod, az ember nem mindig azt a választ kapja amit várt. van ilyen is. én is tettem fel kérdést új fajta kitenyésztéséről, de mivel leírták, hogy nem valószínű hogy kivitelezhető beletörődtem. de te egy elvetemült 13 éves nethuszárnak nézel ki, akinek a szülei sose mondták még hogy nem és azt hiszed a világ úgy működik, hogy te elképzelsz valamit és az majd úgy lesz. hát nem. LEHET LEPONTOZNI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!