Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hőgutának vannak bármilyen...

Hőgutának vannak bármilyen orvos által észrevehető jelei? (nem tünetekre gondolok)

Figyelt kérdés
Pár napja halt meg a kutyusunk, hőgutát kapott, sajnos az egész család dolgozott egész nap, és nagyon meleg volt, a kutyus pedig nagy testű, nagy szőrű. Azóta is azon gondolkozok, állatorvos esetleg láthatta volna-e valami jelét, ha sűrűbben vizsgáltatjuk (szívgyengeség vagy bármi hasonló). És a kutyus nem vedlette le még a téli (!) bundáját sem. Ez mitől lehet?
2011. júl. 11. 19:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs előjele.. mi minden kutyánknak csináltattunk szív uh-t és évente vérképet de ez se jelent semmit mert bár a gyengébb szívvel hamarabb elérheti a kritikus pontot de nagy melegben hamar túlmelegedhetnek.
2011. júl. 13. 23:00
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Egyébként berni pásztor volt a kutyus.
2011. júl. 14. 11:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát sajnos, szinte a legkritikusabb kutyus! nekem is bernim van, a meleg napokon nem merek elmenni itthonról, mert már én is jártam úgy mint Ti,- minden elővigyázatosságom ellenére, elveszítettem kutyámat!Csak a tünetet lehet észrevenni, akkor a gyors beavatkozás segíthet.Annyit lehet tenni, hogy ha melegben,jobban liheg az átlagnál, figyelni, az állapotát, időben hűteni. Na, ilyen törölköző, víz ivás nem segít! Vizet különben sem iszik már ebben az állapotban! Egy kád vízbe ültetni, addig, míg a lihegés meg nem szűnik, és a testhőmérséklet újra nem lesz normális. Na, ekkor már fog inni is.Aztán hideg helyen, pihenni hagyni!Hány éves volt a berni? Általában 5-6 éves kor fölött kezd gond lenni, és a szív ha gyengébb, nagyobb az esély!
2011. júl. 14. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!