Hogyan taníthatnék meg egy 4 éves vizslát, hogy a
lakásban ne jelölgessen? Illetve hogyan taníthatom meg
játszani?
Ha nem tudja, hogy nem örülsz neki, ha jelöl, akkor tökmindegy ki a főnök. Szerintem csináld ugyanazt, amit a szobatisztaságra szoktatásnál szokás. Legyél vele sokat, és ha jó helyen jelöl, dícsérd meg, ha rossz helyen, akkor fejezd ki a rosszallásod. Egy idő után kiismered, és észreveszed mikor akarna jelölni, és már előre el tudod terelni a figyelmét valamivel, vagy le tudod tiltani.
2011. júl. 11. 14:27
[link]
vedd fel vele a kapcsolatot!
2011. júl. 11. 14:36
13/20 A kérdező kommentje:
Persze,rászólok,ha látom! :)
Ivartalanítva mindenképp lesz, mert szeretném örökbe fogadni( most csak ideiglenesbe van itt ), és azt csak ivartalanítás után lehet.
Szerintem igaza van az utolsónak, és ez nem csak dominancia kérdés,hiszen,ha nem tudja,hogy nem helyes amit tesz,akkor csinálni fogja :)
bocs... [link] a jó cím!
nekem sokat segített!
2011. júl. 11. 14:58
nahh mostmár énis elolvasom h miez a suttogos izé mert már annyian ajánlják
2011. júl. 11. 15:53
Semmi, csak egy CM utánzó :)
2011. júl. 11. 15:57
17/20 A kérdező kommentje:
Tudjátok mit nem értek még? Ugye van a vizsin kívül 2 kuttyom. És valamiért folyton a 4 hónapos kölyköt próbálja ledominálni,nem az ivarérett kant. Ez miért lehet?
Pontosan a bizonytalansága miatt. Nekem is van egy ideiglenesem most, aki eleinte hatalmas nulla volt a sétáltatós falkánkban, mindenkinek behódolt. Sose feltételeztem róla, hogy képes agresszióra. Aztán ahogy elkezdett nyílni a csipája, elkezdte azt csinálni, hogy beterrorizálgatta a félősebb kutyákat, nemre való tekintet nélkül. Gond nélkül kijön a saját neméből egy domináns, de legalábbis stabil kutyával, míg ha van egy ellenkező nemű de félős, azt simán terrorizálja. Nem megy neki, csak morogja, ugatja, ijesztgeti. Így próbál pozíció pontokat szerezni, mert a vele egy habitusúakkal nem mert packázni. Mondjuk az enyém szerencsére a kölyöket védi, őket nem szokta szivatni. De ahogy talál egy félőset, aki nyilvánvalóan behódol neki, azon rögtön elkezd példát statuálni.
2011. júl. 11. 16:44
19/20 A kérdező kommentje:
Nálunk fellöki a kicsit, ráfekszik,és "megszexuálja". Persze nem hagyom,de nonstop ügyelet kell,mert ahogy elfordulok,elkezdi. Pedig annyira jámbor,a cicákkal együtt alszik :)
"Semmi, csak egy CM utánzó :)"...lehet de akkor nagyon jól utánozza! 5 hónap alatt a legnevesebb kiképzők és iskolák is csak a pénzemet és az időmet rabolták mígnem egy barátom ajánlotta a fiatalembert aki 4 óra alatt! megtanított minden szükséges fogást és ezeket be is mutatta a kutyán(emberre és kutyára is támadott korábban) az első foglalkozás is olyan jól sikerült, hogy egyedül folytattam a 'terápiát' és azóta nemcsak, hogy egy tökéletes és nyugodt ebem van de ha időm engedi én is segítek más kutyás haveroknak kisebb nagyobb problémáikkal ...csak ajánlani tudom a kutyasuttogót mert ismerem!
a kedves össze-vissza makogó kismajmok is nyugodtan felvehetik vele a kapcsolatot mert segít mindenkinek! Bármelyik hazai kiképző tanulhatna tőle!
2011. júl. 12. 19:53
Kapcsolódó kérdések: