Az ivartalanítás valóban megoldaná 1éves fiú westimnél azt hogy házban ne jelölgessen?
Szia!
Sajnos én is csatlakozom az előttem íróhoz.
A jelölgetést nem oldja meg az ivartalanítás.
Volt egy ivartalanított kutyusom, már úgy kaptam, 3 évesen, hogy előtte fél évvel ivartalanítva lett.
Az utcán méterenként állt meg jelölni, és a lakásban sem kímélt semmit.
Olyannyira kezelhetetlen, és agresszív volt /az előéletét a volt gazdi nem nagyon teregette ki/, , hogy a gyermekemet is veszélyben éreztem mellette, sőt, mondhatni engem is felkergetett párszor az ágyra, féltünk tőle, szó szerint.
Egy egyedüálló férfi rokonomhoz került végül, neki úgy-ahogy szót fogad, bár a lányok után még a mai napíg átmászik a kerítésen is, és fél napokra képes elcsavarogni.
Ezzel a kis szösszenettel csak annyit akartam, hogy az ivartalanítás nem gyógyír szerintem, bár hasznos, a kutya egészsége szempontjából.
Üdv.
Ne vegyél rá mérget!
Egyébként ha jelölget, akkor nem szobatiszta!
A kutya azert jelolget, mert a dominanciajat mutatja ki ezzel.
Az ivartalanitott kutyakbol hianyoznak a "ferfi" hormonok, ezert nem dominansak.
Ha ivartalanitas utan is jelolget, az nem azert van, mert a dominanciajat akarja kimutatni, hanem egyszeruen megszokasbol teszi. A szokasokat pedig meg lehet valtoztatni, csak kell hozza egy jo modszer es egy ugyes, itarto gazda!
Ha elmesz egy allatorvoshoz, ugyanezt elmondja o is.
Ha az ivartalanítás a dominanciát megszüntetné, akkor az én szuka kutyám dominanciája is megszűnt volna az ivartalanítással. Ez így önmagában nem függ össze az ivartalanítással, mármint a dominancia. Meg kell nevelni a kutyát és persze ivartalanítani. De az ivartalanítás nem tesz csodákat, csak könnyebben lehet majd kezelni a kutyát. Ha domináns jellem, akkor határozottabbnak kell lenned.
Egyetlen kutya jelleme sem változik meg az ivartalanítástól és ha a gazdi gyenge, akkor hiába a műtét, a kutya ugyanúgy a fejére nő. Jelölés a lakásban pedig egyértelmű dominancia.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!