Milyen kutyust vegyünk/hozzunk menhelyről a meglévő mellé?
Nemsokára kertesházba költözünk és szeretnénk még egy kutyust a meglévő mellé. A mostani egy Bichon keverék-szerű, kb 5 kiló. A párom szeretett volna Bullterriert, de végül úgy döntöttünk, mégis jobb lenne talán egy kisebb, nyugisabb kutyus, akivel nyugodt szívvel ott merjük hagyni a miénket. Gondoltunk egy fehér Törpe Spiccre, Cavalier King Charles Spánielre, valamilyen Bichonra, vagy egy helyes kistesű menhelyi keverékre, de azért vacilálunk, mert már van egy menhelyi keverék kutyusunk, szeretnénk egy fajtattisztát is( természetesen tenyésztőtől)
Szerintetek?
Látom eléggé tisztában vagytok a dolgokkal, így csak rajtatok múlik. Ha fajtatisztát akartok, akkor vegyetek azt, ha megmentetek még egy kistestűt a menhelyről, az talán még jobb, és anyagilag is jobban jöttök ki:)
Akárhogy is lesz, jó gazdái lesztek, az tuti:)
Jó kutyázást!
sztem keressetek fel fajtamentőket, mert ott ugye fajtakutyák vannak.
de ha ragaszkodtok a tenyésztőhöz (nem gáz!!ne, azért irom) akkor vmi hasonló habitusut kerssetek mint a bischonotok
Én azt gondolom, hogyha ennyire nincs konkrét igényetek, akkor felesleges százezreket költeni egy tk-s kutyára.
Az általad említett fajták keverékeit biztosan megtaláljátok menhelyen, a Spánielnek van fajtamentése is, bár inkább cocker van, cavalier szerintem nem nagyon.
Ha nem vagytok vakon szerelmesek semelyik fajtába, akkor inkább mentsetek életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!