Mennyi ideig fog sírni a kutyus?
Figyelt kérdés
8 hetes kiskutyánkat szomaton hoztuk el, keddig itthon vagyok vele, de szerdától egydül lesz. Sajnos tömbházban lakunk ezért félek nehogy a szomszédok szóljanak a sírásért. Nagyon sipitozós, magas hangú kutya. Reggel bezárkóztam a szobába kb. 20 prcig folyamatosan sírt aztán elaludt 1,5 órára rá amikor felébredt már megin sír annyira, hogy ki kellett hozzá mennem. Nagyon rossz dolog de csak így tudom hozzászoktatni. Az anyósom minden délben feljön majd hozzá megetetni, de az nem tart tovább 45 percnél, de ettől függetlenül 9.30-16-ig egyedül lenne egyedül. Mennyi idő míg hozzászokik? Hozzáfog egyáltalán szokni? Mit tanácsoltok mit tegyek?2009. márc. 30. 12:33
1/21 anonim válasza:
Nálunk is egy hete van egy 3 hónapos kutyus. Nappal nincs semmi gond vele.Az első éjszaka,szinte folyamatosan sirt,a másodikon kétszer ébredt fel,nyöszörgött,azóta pedig csendben átalussza az éjszakát.
A tiétek is hozzá fog szokni.
A miénk még nincs egyedül,itthon vagyok vele,de kb.egy hónap múlva nekem is itt kell,majd hagynom hosszabb rövidebb időszakokra. remélem akkor sem lesz gondunk!
2/21 anonim válasza:
már ne is haragudj, de mi a halálnak neked kutya, ha otthon hagyod egyedül egész napra?!?! állatkínzás!!
3/21 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel minek minden egészséges embernek kutya? MNiért nem csak a rokkantaknak vagy a nyugdíjasoknak van kutyája, vagy a munkanélkülinek? Szerintem a dolgozó emberek nagyrészének van kutyája és ők is egyedül hadják nem kritizálást kéretem hanem segítséget!
2009. márc. 30. 13:06
4/21 anonim válasza:
Talán kertes házban nem sírna... Ez az igazi állatkínzás. Gratulálok hozzá.
5/21 anonim válasza:
Kedves okos hozzászóló, aki szerint kínzás kutyát lakásban tartani. Megkérdezném azért, hogy ha kertbe csapod ki a kutyát akkor nincs egész nap egyedül? Magyarázd már el, hogy mért szenved egy olyan kutya többet, aki ugyan 8 órát egyedül van bent a lakásban, de utána ha hazamegy a gazdi végig mellette lehet. A lakásban tartott kutyával az ember több órát sétál (normális esetben). A kerti kutyákat sokszor csak láncra verik, vagy kenelbe rakják, és jó esetben egy nap egyszer kiviszik sétálni. Ezen kívül annyi a foglalkozás vele, hogy elé lökik a kaját. Ezeknek a kutyáknak jobb dolga van? Akinek nem inge...
6/21 anonim válasza:
én nem tanácsolom rögtön egyedül hagyni, hanem fokozatosan hozzá kell szoktatni az egyedüllétre...az eléején csak pár percig hagyjuk egyedül, majdezt az időd fokozatosan hosszabits
7/21 anonim válasza:
ja és persze hogy hozzászokik...ez olyna mint amikor a kisgyereket egyedülhagyjuk...meg kell tanulnia önállónak lenni...
8/21 anonim válasza:
Azért sír, mert nagyon pici, anyuka és tesók nélkül maradt hirtelen. Abba fogja hagyni, amint megszokja az új helyét és érzi, hogy ugyanúgy szeretik, mint eddig. A sírást hamar abba fogja hagyni, de helyette az első hónapokban mindig lesz valami új dolog, amit meg kell oldani(szobatisztaság, oltások, pórázhoz szoktatás, rombolásról leszoktatás, engedelmesség megtanítása). Szóval kb. egy éves koráig mindig lesz szórakozás vele elég. Szerintem nagyon nagy meló egy kölyök kutyát felnevelni, sok türelem és idő kell hozzá. Úgyhogy kitartás, mert sok öröm is lesz a gonddal együtt!
9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Hasznosak voltak 1 et kivéve.....
2009. márc. 30. 14:44
10/21 anonim válasza:
Miért? A kutyának talán egy lakás a természetes közege? Ez is csak az ember határtalan önzősége. Büntetném. Aki kutyát akar tartani, költözzön kertes házba, egy panel áráért símán lehet kapni egy falusi házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!