Melyik a legjobb kutya a számomra?
Egy házörzőt szeretnék, de szeresse a gyerekeket. A szőrét elég legyen heti 1x v. 2x átfésülni. A mozgásigényét elégítse ki a NAGY kertben. Könnyen tanítható fajta legyen.
De ne legyen bulldog, rottweiler, dobermann, cane corso féle.
Előre is köszönöm a válaszokat!
olyan munkakutyákat szúrtál ki, amiket nem szabadna kibszni egy kertbe...
kutyasuli, engedelmes képzés, trükkök, labdáztatás, hosszú séták, kirándulás... ezek alapvetően kellenek egy ilyen kutyának. a hovawart is igényli a munkát.
nem érted h amiket kinéztél MUNKAkutyák és NEM és NEM és NEM elégítik ki a saját mozgásigényüket egy nagy kertben sem egy kicsiben, sőt a labdázás, meg a játék sem???
most komolyan. ha tudod használni a netet akkor miért nem olvasol ezekről a fajtákról?? ha olvastál akkor azok után h feltételezheted h ez ahogy eltevrzted majd jó lesz??
meg amúgy is hogy elégítse ki? séta helyett aerobikozzon vagy hogy a csudába gondolod??
nem érted h a séta azért kell, mert a kert olyan mintha be lenne zárva 15 évig egy szobába. a kutyák az orukkal "látnak", nekik az az érdekes ha kimehetnek és új szagokkal találkozhatnak, ha találkozhatnak a fajtársaikkal...komolyan nem hiszem el h ilyen embereknek kell kutya.
miért nem vagy képes felfogni, megérteni amit egy rakat tapasztalt kutyá tartó ír neked? miért gondlod h beír vagy 10 ember ugyanazt és nem te hanem a másik a hülye?
aztán majd meglepődsz ha egyszer kiviszed és az izgalomtól úgy elránt h hhason csúszol utána. aztán meg majd nem viszed ki mert nem lehet sétáltani, utána jön h a kutya unalmában egész éjjel ugatni, nappal pedig ásni fog.
nézek inkább egy másik kutyát..
és majd egy másik kérdésben várom a "jobbnál-jobb" válaszokat!
amugy az első oldalon a kommentnél írtam egyet-kettőt a mozgásigényről!
én speciel olvastam azt is, és figyelembe vettem, mikor lebeszéltelek ezekről a munkakutyákról.
örülök, hogy hallgatsz a véleményekre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!