Nagyon szeretnék kutyust, de lakásba sosem tartottam jónak. Ti mit gondoltok?
Ilyen hozzáállással ne vegyél kutyát lakásba. Az a kutya ott lesz neked akkor is amikor mínuszok vannak, akkor is, amikor éppen máshova mennél vagy meló után nem akarsz hazarohangálni levinni, hanem mondjuk a barátnôkkel meginni egy kávét, aztán egy koktélt, akkor is amikor jön a gyerek és akkor is amikor munkahelyet, pasit, lakást stb váltasz. És ezeknek és már a mostani bizonytalanságodnak a kutya inná meg a levét. Várjál még a kutyavállalással! Ez egy jó tanács csak...de gondold át.
Illetve kukkantsd meg ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1964472-dolgo..
a szakemberek és a normálisabb kutyatartók egyértelmű véleménye : a kutya társas lény, ott él ahol az ember !
lakásban remekül elvan,és az ember lelkének, testének fizikai,és szellemi erősödésének is hasznára válik !
naponta elvinni sétálni ,futni, takarítani utána , dolgozni a pénzért amit rá költesz, ez mind mozgás :)
ja és a kutyatartók sokkal kevésbé betegednek meg !!
ez tény !
az udvari kutyával éppen annyit kell mozogni, de ezt a gazdák elfelejtik , MERT A KUTYA EGYEDÜL NEM MOZOG AZ UDVARON, CSAK ,HA MÁR FLUSZTRÁLT, IDEGBAJOS,STB !
tehát, a lakásban szerintem jobb!
Nagyon köszönöm a válaszokat! Mindenképpen várok még a kutyavállalással, nem szeretek én sem beleugrani ilyen dolgokba, mindent hatszor körbejárok.:) Hörcsögöm is csak 1 év gondolkodás után lett, úgyhogy nem szeretnék felelőtlenül belevágni, mert pontosan tudom, hogy mivel jár egy kisállat és felelős leszek érte, ami komoly dolog. Elolvastam a másik kérdést és a kommenteket, de azt nem tudom, hogy jó dolog-e, ha már a kutya körül forog az ember élete. Szerintem ez már a ló túloldala. Nagytestű kutyát semmiképpen nem vennék lakásba, az már tényleg nem odavaló szerintem, nem akarom én kínozni szegény jószágot.:S Én azért is agyalok ennyit ezen, mert nehezen tudom elképzelni, hogy egy kutya jól érezze magát egy lakásban. Mindig úgy gondoltam, hogy egy kutya a szabadban érzi jól magát és ezt nem pótolja a napi sétáltatás. Vagy túlgondolom a dolgot? Egyébként tudnátok pár fajtát mondani, ami jól érezheti magát lakásban?
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Az én kutyáim közül az egyik belvárosi kutyából lett falusi.Másik szaporítónál kennelben élt,soha nem volt lakásban.
Mindkettő benti,ágyban alvós,semmi gond velük.Kijárhatnak nyáron a kertbe bármikor,nem mindig élnek a lehetőséggel,jó nekik a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!