Milyen a beagle kutya? Tapasztalatokat kérnék? Honnan olvashatnék még róla? Milyen természetű ; okos vagy makacs vagy mennyi a mozgás igénye? Stb
Hát persze, hogy jót mondanak róla, mert mindenki a saját kutyájával elfogult, nekem is a sajátom a tökéletes. Ezen kívül nem azt mondtam, hogy hülye, meg hogy pl utálja a családot, csak sokkal több gond lehet vele, mint egy másfajta kutyával. És azt sem állítottam, hogy vegyél csivavát, személy szerint nem bírom a szobakutyákat de ez csak az én véleményem. Abban is biztos vagyok, hogy tud ugrani és mindenfeéle dolgot.
De nézz már meg egy kutyaiskolát, vagy egy agility versenyt! Hány beagle száguld a SAJÁT kedvéért a pályán keresztül? És hány lesi egész nap a kutyaiskolában a gazdi következő vezényszavát, hogy feltétel nélkül teljesítse? Nem, nem az a beagle élete... Szerintem... Szóval én csak arra próbáltam célozni, hogy talán a kutyára is gondolni kéne ha te agilityzni akarsz. Nem megvenni az első fajtát ami cuki... Biztos megtanulná, csak éppen nem hiszem, hogy annyira imádná... Főleg ha versenyezni akarsz vele... És nézd meg hány beagle kérdés van itt az oldalon is! Hogy mit csináljak szétszedte a kertet-házat, nem jön vissza elüti az autó, nagyon húz, túl gyorsan eszik... És miért van ez? Mert olyanok is vesznek beagle-t akiknek igazából más stílusú kutya kéne! És ez nem jó a beagle-nek...
Különbensem tudom, honnan vetted a szobakutyákat, senki nem említette őket, főleg én nem... Más kutya is létezik a beagle-n meg a szobakutyán kívül... Agilityre a legalkalmasabbak a tanulni, és pattogni szerető pásztorkutyák, akik inkább közepes méretűek... De a lényeg, hoyg az oylan fajták, akik élvezik a tanulás. Tudod akik abba csoportba tartoznak, akiket ha hív a gazdájuk, akkor azt mondják: Igenis! Rohanok!.
És senki sem beszélt veled csúnyán, hogy te lenézően nővékézd a testvéremet, és engem, mert nem elsőkutyás vagyok. Lehet te sem, de senki nem adott rá okot... Mellesleg tapasztalata szerint a beagle makacs (nem egyenlő butával) és több probléma lehet vele, mint egy másmilyen kutyával (direkt nem mondok pásztorkutyátm, mert nekem az van és nem reklámozni jöttem), akik hozzák a kutyaiskolába többet panaszkodnak róla, és egészében véve nem az ő élete az ül-fekszik-kúszik-akadlály-áll-marad, nem az a típus aki még akkor is akar valmait csinálni, amikor a gazdinak már nincs több vezényszava... És nem tudom, hogy mi ebben a rossz, ami miatt fel kell háborodni...
Szia.
Nekem egy 2 éves beagle kutyám van. :)
Pilisről hoztuk egy tenyésztől. :)
100.000 Ft volt és van benne chip.
Nagy mozgás igénye van,ne kényesztesd el mert rászokik.
Ha elkényezteted az azt jelenti hogy bármit megtehet.
Ha mindenfélével eteted pl. krémtúró,volt rá példa hogy elhízott egy beagle.
Jó családi kedvencnek,mert nekünk is úgy van és nagyrészt a házban van rossz időben,este a kenneljében alszik,nappal bent lehet a házban,sajnos volt rá példám hogy éjszaka bent volt a házban és mikor aludhattam volna ő kiakart menni wc-ni. :D
Engedélmességet nehéz elérni. =) Mert vannak amik lekötik a figyelmét.
A jutalomfalattal tanítsd,ne engedj neki mindent ezzel neveld.
[link] <--------
és a speciális Beagle könyvekben.
Egyébként most ment el Brando a kutyám a barátnőjéhez,remélem kapunk kiskutyát. :)
Sziasztok!
Én éppen most mennék egy kan beagle-ért,nagy kertes házba lenne tartva rengeteg hellye...nagyon félek hogy szökős lesz éppen ez ügyben szeretném a segítségeteket.Számomra evidens a majdnem mindennapi séta de mégis mjivel lehetne még elkerülni vagy esetleg hogyan tanítsam meg rá hogy ne szökjön el az udvarból?Válaszokat előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!