Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen a beagle kutya? Tapaszt...

Milyen a beagle kutya? Tapasztalatokat kérnék? Honnan olvashatnék még róla? Milyen természetű ; okos vagy makacs vagy mennyi a mozgás igénye? Stb

Figyelt kérdés
Milyen nevet adnátok a bigli kutyának? Magyarországon kb mennyi beagle kutya van?Jól kijön más állatokkal ? lakásban tartható? Csalási kedvencnek jó? Agilityben milyen?Meg tapasztalatokat kérnék h h kell tanítani? tapasztalokat kérnék hohyan kell nevelni?Bocsi a hoszú kérdés sorért!
2009. márc. 29. 10:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
10.30 Hát tényleg egy csodakutyád van ha 5 hetesen ennyi midnent tudott, főleg, hogy akkor még anyuka cicijén a helye...
2009. márc. 29. 17:20
 12/24 anonim ***** válasza:
bocs, nem ennyi mindent, hanem ülni
2009. márc. 29. 17:21
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne egy beagle kutyával akarj agility-zni.

Az én tapasztalatom: ahány mind ismerek, mind nagy ívben kakikál a gazdája fejére, az egyik csak azt lesi mikor nyílik az ajtó. Egy másikkal két hétig össze voltunk zárva a táborban. Olyan volt mintha a gazda kezére egy idegen kutyát kötöttek volna, egyszer sem láttam, hogy akár megbillentette volna a farkát a gazdinak, aki egész nap a kegyeit leste. Nem érdekelte se simogatás, se jutalomfalat, csak bekapta és kész hozzott mint az állat valahova... Egysuerűen a gazdáját nagyon sajnáltam, pedig voltam segítőkész etológusok, kiképzők, de nem működött semmi. Elenegedni leheteteln volt... És ahány beagle-t ismerek, még egyet sem láttam póráz nélkül.

Úgy tudom Mo.-n sok beagle van, mostanában már az utolsó putri kertjének a sarkában is látom megkötve.

Én azt tapasztaltam, hogy nem nagyon érdeklik más kutyák, mint ahogy a gazdája sem nagyon (nem egybeagle-t ismerek, félreértés ne essék...)

Lakásban biztos tarható, én ismerek olyat aki teljesen tönkretett mindent (beleértve az emberek idegeit... Annak fényében amit én tapasztaltam, nem hiszem, hogy olyan jó családi kutyának, hiszen nem figyel az emberekre. Bár lehet, hogy bent a szobában megteszi, ha van nálad kaja...

2009. márc. 29. 17:33
 14/24 anonim ***** válasza:
66%
17: 33 mindent megcáfolok,kivéve a poráz nélküli sétát.az valoban nem megy.minden más hülyeség.csak tudom.4 beagle-m van,évek óta
2009. márc. 29. 18:35
 15/24 A kérdező kommentje:

én is eddig csak jót halottam a beagle-ről

és lehet ; h a bnőd kutyáival nem lehet semmit kezdeni ez azért lehet mert sz*rul nevelte :P

2009. márc. 29. 19:24
 16/24 anonim ***** válasza:
Senki nem beszélt a barátnőimről. Kutyás körökbe járok, és mivel a beagle gyakori fajta, hát ott is sok van. És ahányat láttam, ahánynak a gazdájával találkoztam, mindnél ez volt a helyzet... Aki meg képes etológiatáborba elhordani a kutyáját, az nem egy tudatlan (olyasmi "a kutyának egyszer szülni kell" típusú tudatlan), tájékozatlan gazda... Nem tudom, hogy miért pont egy beagle kutyával kell agility-zni... És mintha azt is mondtam volna, hogy nem néggyel találkoztam életemben... Vagy kinti terepen megjátszák magukat és csak otthon vesznek mutatják az igazi tökéletes énjüket? Hogy ha egyszer a kutya ilyen akkor mirét kell tagadni? A beagla minden bizonnyal egy rendkívüli vadászkutya, aki imád falkában dolgozni, nem értem, minek kell családi kutyaiskolás agilityzős kutyát csinálni belőle? Nem úgy látom mintha ez lenne az életük. Aki ilyet akar, az miért nem olyan kutyát vesz? A beagle-t meg miért nem arra használják, amire való?
2009. márc. 29. 19:43
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
És különben meg hogy lehet hülység amit a saját szememmel látok? Nekem négy kutyád van, nekem meg kutyakiképző nővérem, szóval kicsit több mint négy beagle-t láttam életemben, és nem rosszat akarok neki, csak nem értem, hogy miért szenvednek velük olyan emberek akik kutyaiskolába akarnak járni meg agilityzni meg ilyeneket. Csak magamból indulok ki, én jót akarnék a kutyámnak, nem csinálnék olyat amit nem élvez. És tudtommal a beagle nem élvezi, hogy hopi akadály, ülfekszikál, most kúszik, szlalom izé stb... Naponta tízszer...
2009. márc. 29. 20:02
 18/24 A kérdező kommentje:
Ezt h érted:Nekem négy kutyád van, nekem meg kutyakiképző nővérem,?Akkor te mit javasolsz hmm ha annyira profi vagy a témában?
2009. márc. 30. 19:42
 19/24 A kérdező kommentje:
ja és még valami : bárhonannan is olvastam a beagle-ről ott mindig azt mondták h jó családi kutya vagy ez csak ilyen hóbórt h sozzunk az emberekre kutyát?Ja és még vlami én családi kutyát szeretnék akk te azt állítod h ne egy munka kutyát hanem egy szoba kutyát válasszak már boccs de te ezt h gondoltad h pl egy csivavával fogok agilytizni vagy ha te tudsz példát akk mondj!ja és lehet h a nővérkéd kutyakiképző de akk Ő MIT MOND A BEAGLE-ról?
2009. márc. 30. 19:46
 20/24 anonim válasza:
szia nekem van egy beagle kutyám egy és fél éves. úgy hivják, hogy chester.olvasni ezekben tudsz a beagléről könyv:Pallós Andrea/A beagle/ weblap: beagleclub.hu . A beagle nagyon okos, makacs,játékos,imádnival és nagy a mozgás igénye ezért kertes házba ajánlót de én emeletes házba tartóm. Magyarországon sok beagle van és több városban van beagle találkozó de ez benne van a weblapon , hogy hol és mikor van. magasága 33-40 cm. családi kedvencnek is jó de a vadászatra a legalkalmasabb nert kópó. azt nem tudom ,hogy agilitybe jó. tanitani a jutalom falatal érdemes mert szereti a hasát ezére könnyen el is hizik.de majd elküldön az email cimedre amit irtam róla.
2009. márc. 31. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!