Akinek két kutyája van, az hogy sétáltatja őket? (hámmal, egyoldalon, milyen pórázzal stb. )
Odafelé két kutya két kézben, mert a fiatalabbat korrigálni kell. Sétaplaccon a fiatal megkapja az 5 méterest, öreget elengedem. Hazafelé pedig vagy egy kézben, vagy az öreget karabinerrel a jutifalattartóhoz kapcsolom és mögöttünk kullog.
Hámot úsztatáshoz adok a fiatalra és azon van az 5 méteres, mert néha vannak elfutási ihletei, meg a kisgyerekesek se néznek ránk ferde szemmel :)
Nekem két golden retriever lánykám volt, egyikük sajnos nemrég átment a szivárványhídon. :(
Egyébként retriever pórázt használtunk, én varrtam (sokkal olcsóbb, mint netről venni), és kettejüket egy 'dupla' pórázzal vittem, azaz egy kötél végén volt a két 'hurok', én pedig a kötélrész közepét fogtam. Ők a bal oldalamon lábnál sétáltak (persze két felnőtt, láb melletti sétához szokott ebről van szó), balomon közvetlenül az ifjabb, az ő bal oldalán pedig az idősebb kutyusom.
Ebben a blogbejegyzésben a 4-5. képen látható... Csak persze a maci helyett a másik kutyus volt a póráz másik végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!