Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a baj azzal, hogy ha...

Mi a baj azzal, hogy ha valaki kiláncolja a kutyáját?

Figyelt kérdés
Amikor szóba kerül, mindenki mondja, hogy ez mekkora aljasság, a gazdáját kéne kiláncolni, stb. Nem értem, ez miért ekkora baj. Mi is ki szoktuk kötni a kutyát, ha esik az eső, és nem szeretnénk, ha sáros lenne a porta, valamint ha vendég jön, és nem szeretnénk, hogy összeugrálja/megugassa. Barátságos kutya egyébként, de nem annyira van mozgásigénye. Puli keverék, nem kis kutya, közepes termetű. Napi egyszer elvisszük sétálni a faluba. Ha el van engedve a 100 négyzetméteren, akkor sem nagyon szokott szaladgálni, bár megesik, de inkább ott ül általában, ahova néha kikötjük, mert ott van a vize, az ólja, és az árnyék is. Természetesen az esetek nagy részében, amikor szép az idő, és nem jön vendég, a nap 24 órájában el van engedve. A lánca 2 méter, azaz kb 9-10 négyzetmétere van így is (mert a lánc nem egy teljes kört ír le, hanem egy háromnegyed kört, mert a sarokhoz van kötve). Sosem láttuk rajta, hogy ne tetszene neki, ha hívjuk a lánchoz, odajön, és hagyja megkötni magát. Ha villámlik, még a lakásba is beengedjük. Akkora gonoszak lennénk?
2011. júl. 4. 20:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem meg ha úgy van minden,ahogy a kérdező írta,akkor még bőven belefér a jó gazdi kategóriába.Attól,hogy néha meg van kötve,és mint írja a kutya nem háborog miatta,még nem lesz semmi baja.(csak egy jól nevelt,és tartott kutya megy önként oda,ha tudja meg fogják kötni)
2011. júl. 4. 23:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Amúgy az egy kennel nem jön ki harmincezer alatt az kicsikét álszent. Nem kell egyszerre kifizetni, de mikor tíz évig él a kutya és tíz éven keresztül ráteszik a kétméteres láncra, a kennel drága felkiáltással akkor azért elgondolkodik az ember, hogy évek alatt nem sikerül 30ezer forintot összespórolni szerencsétlenre?
2011. júl. 4. 23:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Egy kennel amúgy se 30ezer szerintem a miénk ki jött egy 10-ből de felesleges volt mert nincsenek bent a kutyák! :)

Amúgy nem tűnik az a pár óra soknak de mondjuk 1 héten át próbáld ki te is!!

2011. júl. 6. 12:49
 14/16 nory0722 ***** válasza:
100%
Igen. Veszel egy 150 magas drótkerítést,amiből 25 méter 7ezer ft,meg veszel hozzá 8 fa oszlopot 4ezerért,beásod a kerítés alján(kb 10-15 cm-t) a földbe,és nem kell betonozni. Mi is így csináltuk,csak mi beton oszlopokkal. Nem dől ki,mert 240-es az oszlop,amiből 70 cm-t a földbe ástunk.
2011. júl. 6. 20:31
 15/16 anonim ***** válasza:

nekunk nagy a hazunk,meg az udvar is,de anyam nem szeretne az udvaron tartani,merthogy lepisili a novenyeket..pff..

a hazunk mellett van a cegunk,ennek hatalmas nagy a terulete..na, itt lakik a nemet dogom..de nem 'kutyaudvarba',hanem megkotve..ez egy nagyon nagy telek es minden iranyban 100m..miven nem akartam volna hogy a kutyam egy 10 meter hosszu kifutoban legyen, inkabb ugy dontottem hogy megkotom..igy 100 meter all rendelkezesere hosszaba es 2 meter szelebe..meg mindig jobb neki..szep fuves terulete van es egy 1m 70cm magas ol,hoszigetelt,raadasul 2 m hosszu:) akkora az olja mint egy nagy agy..de mivel minden takarot felszeg,akar rogzitjuk akar nem ezert puha fureszport szortam a kuckojaba, ez meleg es puha..:)minden nap kirandulok vele:)nagyon boldog es edes kutya!:X:X o az en nagy fiam! imadja ha vekony hangon szolitom a neven:)kis edes:)

2011. júl. 14. 00:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Na látod ha minden gazdi ilyen lenne semmi probléma nem lenne itt:) Nem is az ilyenekkel van a probléma hanem azokkal akik fél méteres láncra verik ki a kutyust:(
2011. júl. 15. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!