Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire kéne vigyázni akkor,...

Mire kéne vigyázni akkor, amikor a kutyát cangával viszem sétálni?

Figyelt kérdés
Még pici, de így is nagy a mozgásigénye. Arra gondoltam, hogy egy éven belül elkezdem őt bicajjal vinni. Gondoltam azért megkérdezem, mielőtt még baj lenne belőle vagy hülyeséget művelnék.
2011. júl. 3. 13:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De ha tilos, akkor például miért árulnak biciklire szerelhető póráztartót?
2011. júl. 3. 14:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Tolni nem tilos.

(Konyhakést is árulnak, pedig ölni is lehet vele :)

2011. júl. 3. 14:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen kutyával nyomod :D Az én pincsim nem nagyon húz el görkorin :D Bicikli mellett tud futni, bár nem nagyon szoktam futtatni. Inkább bevágom kosárba :)

De egyébként még nagyon fiatal ahhoz, hogy biciklivel futtasd. Mennyi idős pontosan? Szoktatni szoktathatod hozzá, meg parancsszavakat begyakorolhatod. Ha séta mellett tökéletesen melletted megy akkor szépen lehet már biciklihez is szoktatni. Mennyi idős?

2011. júl. 3. 14:25
 14/18 A kérdező kommentje:
4 hónapos husky.
2011. júl. 3. 14:29
 15/18 anonim ***** válasza:
Én a görkorit ajánlom:D
2011. júl. 3. 16:44
 16/18 anonim ***** válasza:
Áh 4 hónapos kutyával semmiképpen sem. Ahhoz még nagyon nagyon fiatal. Növésben van tönkreteszed az izületeit, csontjait. Majd olyan 8hónapos kora környékén kezd hozzá szoktatni a biciklihez és olyan másfél éves korától már lehet hosszabb távokat is nyomni. Elhiszem hogy egy huskyval nehéz, hát járj vele esetleg többet kutyák közé ahol fárasztja magát vagy ilyesmi. Had játsszon. Ez szocializáció szempontjából is jót tesz neki. Még a futáshoz is nagyon fiatal, de labdajátékok esetleg kisebb kergetőzések azért mehetnek. Fáraszd le szellemileg is. Taníts neki dolgokat.
2011. júl. 3. 17:50
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy most fogom hozzászoktatni, hanem kb. egy év múlva. Tudom, hogy még pici hozzá.
2011. júl. 3. 20:10
 18/18 anonim ***** válasza:

egyrészt olyan helyen űzzétek, ahol nem jár senki, mivel ahogy korábban írta valaki, a KRESZ tiltja.

másrészt, a szoktatást elkezdheted már fél éves korban. a ceremóniát, ami a bringázással jár megtanulhatja már akkor is: tehát kitoljátok a bringát a területre, ahol majd tekerni fogsz, ott ráteszed a hámot, és mész egy pár percig bicajjal, úgy, hogy a kutya közben el van engedve. mivel egyszer csak eltűnsz, ezért sietni fog utánad. jobb, ha minél hamarabb megszokja, hogy a nagy drótszamarat te irányítod, nem kell félnie tőle, de az se szerencsés, ha a kerék elé kerül (tanácsos néhányszor óvatosan elütni). idővel a távot lehet finoman növelni, majd éves kora felé a kötelet először kézben tartva, tanítgatni az alapvető parancsokat, és ha már szépen tudja, akkor a vázhoz kötni. hosszú folyamat, de ha nem sieted el, akkor 1-1,5 éves korában már lesz egy jól irányítható bikejöringes kutyád :)

ja és ha már ott tartotok, akkor ne feledd, hogy ez ugyanolyan edzés, mint a humán sportolóké, tehát bemelegítés-levezetés ne maradjon el! illetve természetesen megfelelő táplálékot kell neki ilyenkor adni (több fehérje, több energia).

2011. júl. 3. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!