Szerintetek egy kutya tudja hogy ha kisbabával játszik akkor vigyázni kell rá?
Szóval van egy általában nyugodt kutya, nem harap, nem agresszív. Mellé raknak egy kisbabát, akkor ő olyankor tudja hogy vigyázni kell vele? Óvatosnak kell lenni?
Nem tudom ez hogy jutott eszembe, de kíváncsi vagyok a válaszaitokra :D
Hát, a kutya sem tudja... :D Kutyája válogatja...
Csak úgy merném, ha ott vagyok, egyébként egy pillanatra sem, nem lennék nyugodt. Akármennyire is kutyabarát vagyok, azért nem tudhatjuk, mi jár a fejükben.
Szeretem a kutyákat, de nem engedném a babámhoz közel még akkor se, ha ott vagyok.
Hiába tiszta, akkor is tele van kórokozóval a szája, és környéke, és tényleg igaz, hogy olyanfajta féltékenység lehet úrrá rajta, hogy egy óvatlan pillanatban...
Én biztos nem kísérleteznék.
Nem tudja. Sokszor leírtam már, és mindig 0 %-ot kaptam, de ismét leírom a sokak számára meghökkentő igazságot: A kutya egy állat! Nem szőrös, négylábú ember, nincs felelősségtudata, nem hálás, nem szeret, hanem egy ösztönös viselkedésmintát követ, ami történetesen beillik az emberek rendszerébe.
A kérdésben is sugallt ilyen hülye feltételezés miatt hal meg egyébként annyi kisgyerek kutyatámadásban többnyire úgy, hogy a család kutyája marja szét. Mondhatnám, hogy ez atipikus kutyatámadás: Családon belül a gyereket vagy a nagyon öreget. Ne bízzuk rá se magunkat, se a gyerekünket!
A kutya legtöbbször vigyáz, de a kisbaba korától függően nem tud vigyázni.
Pl. azért gyakoriak a gyereket ért harapások, mert a picik még nem ismerik a kutyák viselkedését. (Pl. a vicsorgó kutyáról azt hiszik, hogy nevet és simizni akarják)
Felügyelet nélkül sosem szabad hagyni pici babát kutyával.
Még a legmegbízhatóbbal sem.
Szerintem egy jól szocializált kutya felismeri a gyerekben az "emberkölyköt". A kutyatámadásnak nem az az oka, hogy nem ismeri fel, hanem az, hogy azt érzi, hogy a gyerek miatt az ő jogai csorbulnak, vetélytársnak látja, akit ráadásul könnyű eltávolítani.
Ha nincs vetélkedés a kutya és a gyerek között a Gazda figyelméért, mert nincs oka rá a kutyának, akkor igenis a kutyák odafigyelnek a gyerekekre - sokkal többet megengednek nekik, mint más, idegen embereknek, kikerülik, nem piszkálják, lökdösik őket. Erre millió és egy példa kisvideó van a neten, bárhol, bárkit találsz, akinek saját élménye van ebben a témában.
Én nem azért nem hagynám a gyerekemet a kutyámmal egyedül, mert attól tartanék, hogy a kutyám csinál vele valamit, hanem mert eleve! nem hagynám felügyelet nélkül egy bizonyos korig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!