Milyen idős koráig lehet levágatni a kutya fülét?
Az én kutyám vágott farokkal lett tavaly második az osztályában a Cruftson...az első kutya is vágott farkú volt, sőt a fajtagyőztes is.
A mi a fajtánkban a vágott fakú kutyák rendre többször nyernek mint akiknek farkuk van
Imre_herceg és többiek!
Be kellene már fejezni ezt a hülyeséget!!! Ha találkoznánk az utcán (kupírozott fülű és vágott farkú dobim van) mit csinálnátok? Leszólnátok? Megvernétek? Levágnátok az én fülemet is? vagy esetleg megdicsérnétek milyen szép a kutyám?!
Olvastatok már könyveket pl. a dobikról? Vagy a pitekről? Ha olvastatok volna, akkor tudnátok az okát amiért vágják a fülüket. Senki nem kíváncsi itt a véleményetekre!!!! Majd akkor ha lesz tapasztalatotok ezek tartásában. Én sem szólok bele olyan témába amihez nem értek/nincs tapasztalatom/nem vagyok biztos benne!
Olvassatok, beszéljetek pl. dobitenyésztőkkel arról, hogy mekkora állatkínzás az amit csinálnak.
Utolso,
Vagasd mar le a farkadat, fuledet, majd meglatod milyen termeszetes es szep leszel.
a kutya egy mesterségesen "kreált" élőlény innentől kezdve veszekedhetünk, hogy mi a természetes neki és mi nem.. nyugodtan keresgélhetsz a természetben lógófülű vadállatot...elárulom nem fogsz találni. Ez is egy a háziasítás miatt kialakult genetikai "hiba" eredménye. de ugyanúgy kereshetsz vékony ostoros farkú élőlényt aminek ilyen szinten könnyen törik a farka mint pl egy vizslának vagy egy dobermannak
ezek mind olyan hibák amiken mesterséges módon javítottak. de nem utolsó szempontból a küllem tekintetében is aki már látott vágatlanfrakú6 fülű dobermannt az tudja miről beszélek...olyan mint egy kopó és pont azt veszíti el ami miatt szép az a fajta.
De ez egy teljesen meddő vita addig amíg itt olyanok írogatnak akik soha nem láttak ilyen műtétet...a kutya fájdalomküszöbe sokkal magasabb mint az emberé és tényleg nem rázza meg a kicsiket... leírhatom én mondjuk ezt 100 is de amíg valaki ezt nem látja két szemével úgyse fogja elhinni. A lányom jobban sírt mikor kilyukasztották a fülét és napokig nyűgös volt...a kutyák nemsírnak és nem nyűgösek utána...teljesen jól viselik mennek vissza játszani és nem is foglalkoznak vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!