Van okuk félteni a gyereküket az anyukáknak a kutyától, betegségektől?
Tudom, hogy egy kisgyerek simán elkap betegségeket, de nem értem, egy oltott, féregtelenített, ápolt kutyától mit lehet elkapni?
Mert sok ismerősöm aki kutyás mondta, hogy a kutyával elakart menni egy padon ülő anyuka, és kisgyerek mellett, és már messziről figyelte a nő, és mikor olyan 10 méterre értek, rászólt, hogy itt nem mehet el a büdös kutyájával, mert még elkap valamit a gyerek.
Utolsó, ha az én esetemre céloztál, akkor közlöm, hogy egy 5 kilós, ápolt kutyáról van szó. A lábam mellett sétált, tőlünk 2 méterre állt az anyuka a gyerkőccel. A kislány leguggolt, és mosolyogva nézték a kutyámat, aki farok csóválva, a boldogságtól "toporogva" odament.
Ha azt látom, hogy a kislány fél, vagy az anyuka nem akarja, akkor természetesen azonnal magam mellé parancsolom.
Mifelénk nagy kutyás élet van, az itt lakók számára természetes, hogy a legtöbben kutyával vannak, és többnyire póráz nélkül. Mióta itt lakok, -14 éve- nem hallottam arról, hogy bármi probléma lett volna. (igaz, javarészt kis, vagy közepes testű kutyák vannak)
Senki nem hívja ki a rendőrséget, nem rohangálnak a közterületesek.
Tudják, hogy ez békés környék, és a kutyák is jól neveltek. Nagyon sok kisgyerek van, ha valamelyiknek kedve támad az ott sétáló kutyákat megsimogatni, akkor nem szokott gond lenni.
Nem vagyok felelőtlen kutyatartó, ha erre céloztál. Örültem, hogy a kislány számára is örömet okoz a kutyám látványa, és közelsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!