Miért eszi meg minden alkalommal az 5 hónapos kutyám a macska kakiját?
Vitaminhiány nem lehet az oka de valószínű hogy egy idősebb kutyától látta és mint tudjuk a példa ragadós.Akár az anyától is tanulhatta hiszen azok takarítanak a kölykök után mégpedig úgy hogy megeszik a végterméket.
Nem tudom le fog e szokni rólla de ha sok idő után sem hagya abba vegyél egy extra csípős fogkrémet húzz a kezedre gumikesztyűt vagy bármilyen kesztyűt amit nem sajnálsz vedd a kutyát pórázra és amint elkezdi enni a kakit nyomd a kezedre a fogkrémet és kend sz ét a kutya szájában.
Nekem ezt kétszer kellet megcsinálni azóta sem nyúlt kakihoz a kutyám.:)
Koprofágia a baj neve.
Előfordulhat, hogy hiányzik valami az étrendjéből, például a B-vitamin, vagy éppen túl sokat kap valamiből, például szénhidrátokból.Oka lehet például hasnyálmirigy-elégtelenség, vagy paraziták miatt kialakult súlyos alultápláltság, esetleg éhezés.(bár szerintem te rendesen eteted.Olyan is előfordulhat, hogy a egyszer-kétszer rajtakaptad, amint a székletét eszi, ezért megbüntetted, és a kutya ezt úgy értelmezi, hogy a széklet rosszat jelent, és megpróbálja eltüntetni a nyomokat.
De a koprofágia,olyan jellegzeteség amit a kutya ki fog nőni.A koprofágia néhány esetben lehet más állattól eltanult viselkedési forma is. Olyankor is szokássá válhat, amikor a kiskutyák játék közben mindennek kipróbálják az ízét. Van egy szakasz a kutyák életében, amikor ez a magatartás gyakori és várható.
Úgy előzheted meg,hogy ahogyan a macskád végzett a dolgával rögtön eltünteted a kakit.
Vannak olyan szerek amit beleraksz a macskakajába és miután a macska megette az felbomlik a gyomorban és a macskaürlék borzasztó izű lesz tőle.(nem árt a macskának)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!