Ha a kiskutyának csak az egyik felmenője törzskönyves, a másik "csak" fajtatiszta, adhatnak-e a kicsinek törzskönyvet? Vagy csak akkor, ha mind a 2 szülő törzskönyves?
tegnap 22:43
Most nem arról van szó. hogy a kiállításon mit ellenőriznek, mit nem.
Viszont a kivasalt Bodrika chipje nem fog átkerülni a befogadottba.
Persze, lehet ragozni a kibúvókat, de nincs értelme.
Az ember már csak ilyen....Keresi és hamar megtalálja a kiskapukat.
szia!
B törzskönyvet kaphat, de az nem tudom, mire elég.
Különben a törzskönyv sem minden. Nekem volt már törzskönyves beagle kutyám, öröklött fülérzékenységgel, ideggyengeséggel stb. A legbetegesebb kutyám volt eddig.
én még nem láttam olyan kiállítást,ahol ellenőriznék a chipet.
Viszont olyan szaporítót ismerek személyesen,aki ilyen esetben azt hazudta,hogy kiesett a kutyából a chip,szépen újrachipezték és a papírokat átírták.
Nem kaphat B törzskönyvet mert az már nincs. A magyar fajtáknak volt de az ő törzskönyveiket is zárták már. A törzskönyv az egy darab papír amit nem kell túlértékelni, hiába volt a kutyád törzskönyves ha nem olyan minőségű kutyák álltak mögötte genetikában, illetve nem gondos tenyésztő tenyésztette. A törzskönyves kutyában nem a törzskönyv az érték hanem a szűrővizsgálatok és a tenyésztői garancia.
Nekünk van itthon chip leolvasónk és minden kiskutyának akit eladunk helyben a gazdi előtt ellenőrizzük a chippjét és kérjük meg őt, hogy vesse össze a törzskönyvön lévővel, ennél többet nem tudok tenni. Ha valaki szeretné a szülők chippjeit is nyugodtan megnézheti vagy a tetoválását vagy amit csak akar, a szűrésekről minden kölyök mellé fénymásolatot adok a kiskutya saját szűréseit eredetiben adom oda, a szerződésről 3 példány készül két tanúval stb... Nem tudom a leírt esetek mennyire általánosak (mármint, hogy kicserélik a kutyát és hasonló) én a saját tenyésztői köreimben ilyet még nem hallottam soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!